4 keinoa madaltaa työllistämisen kynnystä

Julkaistu 13.07.2018

Kirjoitin aiemmin Hämeenlinnan seudun yrityksiä vaivaavasta työvoimapulasta. Moni yrittäjä miettii riskejä, joita työllistämiseen ja rekrytointeihin aina liittyy. TE-palvelut ja Hämeenlinnan kaupunki tarjoavat monia keinoja madaltaa työllistämisen kynnystä ja samalla vähennetään yrittäjän ja työnantajan taloudellisia riskejä. Nämä keinot toimivat samalla yhtenä ratkaisuna työvoimapulaan ja jatkossa esittelen tässä blogissa myös muita keinoja. Toisaalta keinovalikoimaa työvoimapulaan pyritään Hämeenlinnan seutukunnassa kehittämään jatkuvasti monin eri tavoin.

Keino nro 1: Työ- ja uravalmennuspalveluiden hyödyntäminen

Hämeenlinnan seudulla näyttää olevan tarjolla merkittävä määrä työpaikkoja, joissa ei välttämättä tarvita vahvaa koulutuspohjaa, vaan hyvää asennetta sekä kykyä sopeutua työnantajien ja yritysten työkulttuuriin. Työttömäksi joutuneet työnhakijat voivat hyödyntää TE-palvelujen ja kuntien mahdollistamia ura- ja työhönvalmennus palveluja, ja Hämeenlinnan seutukunnalla sadat työnhakijat ovat näiden palvelujen piirissä. Palveluiden avulla vahvistetaan työnhakijan kykyä ottaa vastaan uutta työtä, mahdollisesti hyvinkin erilaista kuin mihin he ovat tottuneet. Palveluita voidaan käyttää myös työsuhteen alussa helpottamaan sekä työnantajan perehdytysjaksoa, että toisaalta auttamaan työntekijää sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen. Niitä voidaan räätälöidä myös erilaisten tarpeiden mukaan ja vastaavia palveluita on tarjolla myös monissa henkilöstöpalvelualan yrityksissä.

Keino nro 2: Kohderyhmäksi määräaikaiset työntekijät

Hämeenlinnan kaupungilla työskentelee määräaikaisissa työsuhteissa vuosittain runsaat 130 aiemmin työttömänä ollutta henkilöä. Hattulassa ja Janakkalassa toimitaan vastaavalla tavalla. Kaupunki ja kunnat tarjoavat omien resurssiensa puitteissa määräaikaisia työsuhteita työntekijöille, jotka kykenevät tuottavaan työhön ja ovat monesti hyvin valmiita sopeutumaan uusiin, vaativiinkin työtehtäviin. Yritysten rekrytoinnin näkökulmasta nämä työntekijät ovat erinomainen kohderyhmä ja heidän siirtymisensä yritysten palkkalistoille – jopa kesken määräaikaisen työsuhteen – on tehty mahdolliseksi.

Myös yhdistykset ja yritykset ovat voineet palkata erilaisilla tukimuodoilla henkilöstöä hyvinkin haastaviin suorittaviin ja tuottaviin määräaikaisiin työsuhteisiin. Näiden henkilöiden siirtyminen yritysten palvelukseen on yksi erinomainen keino osana rekrytointiprosesseja.

Keino nro 3: Taloudellista tukea palkkaamiseen

Työnantaja ja työntekijä, mahdollistuisiko työsuhteen syntyminen taloudellisen tuen myötä? Tässä harkinnan arvoisia vaihtoehtoja:

Palkkatuki

Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota TE-toimisto voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Tuen tarkoituksena on edistää työnhakijan työllistymistä avoimille työmarkkinoille silloin, kun hänellä on puutteita ammatillisessa osaamisessa tai tehtävissä selviytymiseen vaikuttava vamma tai sairaus. Vaikka palkkatuki myönnetään ja maksetaan työnantajalle, tuen myöntäminen lähtee aina työttömän työnhakijan palvelutarpeesta.

Palkkatuki on harkinnanvarainen tuki, jota TE-toimisto voi myöntää käytettävissään olevien
määrärahojen puitteissa.

Työnantajan on sitouduttava maksamaan kyseiseen työsuhteeseen sovellettavan työehtosopimuksen mukainen palkka tai, jollei sovellettavaa työehtosopimusta ole, tavanomainen ja kohtuullinen palkka kyseisestä työstä.

Palkkatukea voidaan myöntää toistaiseksi voimassa olevaan ja määräaikaiseen työsuhteeseen sekä oppisopimuskoulutukseen. Tukea voi saada myös osa-aikaiseen työsuhteeseen, jos tuen myöntäjä pitää sitä tarkoituksenmukaisena ja se edistää työnhakijan mahdollisuuksia työllistyä. Tämä voi olla perusteltua esimerkiksi osatyökykyisten työllistymisen kannalta.

Lisätietoja TE-palvelujen sivuilta

Hämeenlinnan kaupungin työllisyysseteli

Työllisyysseteli on Hämeenlinnan kaupungin työnantajalle maksama tuki, jota voidaan maksaa kaupungin kanssa etukäteen sovitusta työllisyyssetelityösuhteesta. Työllisyysetelin arvo on 400 € ja sen voi saada 2 – 8 kk:n ajaksi.

Lisätietoja Hämeenlinnan kaupungin työllisyysetelistä

Janakkalan kunnan työllisyysseteli

Työllisyysseteli on Janakkalan kunnan maksama taloudellinen tuki yritykselle, yksityishenkilölle, perheelle, yksityistaloudelle tai yrittäjäksi alkavalle.

Työllisyysseteli maksetaan janakkalalaisen työttömänä työnhakijana olevan alle 30-vuotiaan nuoren tai minkä tahansa ikäisen yli 300 päivää työmarkkinatukea saaneen kuntalaisen yli kahden kuukauden pituiseen yhdenjaksoiseen työsuhteeseen työnantajalle tai yrittäjälle. Työllisyysseteli on käytössä läpi vuoden, niin kauan kuin määrärahaa riittää. Setelin arvon 400 € /kk ja sen voi saada 2 – 8 kuukaudeksi.

Lisätietoja Janakkalan kunnan työllisyystelistä

Hattulan kunnan työllisyystelistä voit lukea täältä

Keino nro 4: Linnan Kehitys Oy apuna työllistämisessä

Hämeenlinnalaiset yritykset ja kaupungissa toimivat työnantajat voivat kysyä Linnan Kehitykseltä apua kaikissa työllistämiseen liittyvissä kysymyksissä. Mikäli yllä esitetyt rekrytointia madaltavat ja helpottavat asiat herättivät kiinnostuksesi, ota ihmeessä yhteyttä. Etsimme yhteisessä tapaamisessa väylän, jonka kautta voimme helpottaa yrityksesi työvoiman saatavuutta. Samalla selvitämme mahdollisuudet alentaa työllistämisen kynnystä taloudellisesti. Allekirjoittanut toimii yhteyshenkilönäsi!

Kirjoittaja, Marko Ahtiainen on Linnan Kehityksen yritys- ja yhteysmanageri sekä työllisyysagentti. Tässä blogisarjassa Marko nostaa jatkossa pöydälle kasvun, yrittäjyyden ja työllisyyden hoidon kuumia puheenaiheita. Kansikuva © Nealeksandra Photography / www.nealeksandra.com

Kirjoittaja

  • Marko Ahtiainen

    Yritys- ja yhteysmanageri

    +358 (0) 50 301 9009

Jaa LinkedInissä

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina