Loma-asuntoja välittävä Novasol rantautuu Hämeenlinnaan

Euroopan suurin mökkivälittäjä Novasol avasi toimistonsa Hämeenlinnaan lokakuussa 2015. Sen tavoitteena on saada alueelta ensimmäisten toimintakuukausien aikana noin 50 mökkiä välitettäväksi suomalaisille ja muille eurooppalaisille.

Loma-asuntojen ja -mökkien vuokrauksessa pyörii Euroopassa noin 80 miljardin euron liikevaihto. Hämeenlinnan seudulla on noin 8 000 kesämökkiä ja Novasol toivoo saavansa niistä aluksi 50 listoilleen.

– Suomi on yksi isoimpia lomamökkien markkina-alueita ja siksi erittäin kiinnostava. Suomessa on yli 700 000 loma-asuntoa tai -mökkiä ja usein ne sijaitsevat upealla paikalla lähellä järveä. Kehittymätön markkina on suuri mahdollisuus Suomelle saada lisää matkailijoita, jotka myös tuovat paikallisille yrityksille lisää bisnestä, korostaa Novasolin Pohjoismaiden toimintoja johtava Torbjörn Fredman.

Seutu on kuudenneksi suurin mökkikunta Suomessa ja alueella on runsaasti vesistöjä. Linnan Kehitys Oy:n sijoittumispalveluiden johtaja Ari Räsänen näki tilanteessa monia käyttämättömiä mahdollisuuksia ja tarttui puhelimeen.

– Kontaktoin Torbjörn Fredman kanssa viime keväänä ja kerroin Hämeenlinnan seudun todellisista mahdollisuuksista mökkien ja huviloiden suhteen. Hän kiinnostui välittömästi ja keskusteluja jatkettiin säännöllisesti. Olemme tehneet projektiin liittyviä selvityksiä ja hakeneet heille sopivia henkilöstöä myyntiin ja markkinointiin, hän kertoo.

– Kyse ei ole vain mökkien vuokraamisesta. Merkittävää on se, että Suomi- ja Häme-kuvan rakentaminen nousee aivan uudelle tasolle, kun kansainvälinen suuri yritys markkinoi meitä ulkomailla. Tästä hyötyvät kaikki, Räsänen lisää.

Novasol A/S

Novasol välittää Euroopassa 40 000 loma-asuntoa 29 maassa ja se on näin ollen Euroopan suurin toimija alallaan. Suomessa se aloitti toimintansa Mikkelin alueella viime keväänä.

Viime vuonna Novasol-lomista nautti noin kaksi miljoonaa ihmistä. Novasol on osa Wyndham Worldwide -ketjua. Novasol Groupilla on tytäryhtiöitä neljässätoista Euroopan maassa, 55 toimistoa ja sen pääkonttori sijaitsee Virumissa, Tanskassa. Työntekijöitä on noin 1 500.

Lisätiedot:

Torbjörn Fredman, puh. +46 (0)31 304 55 80, torbjoern.fredman@novasol.com
Ari Räsänen, puh. 040 866 7501, ari.rasanen@linnan.fi

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina