Uuden ajan asuminen: hackathon-aloitustilaisuus 12.4. SIIRRETTY

Julkaistu 28.03.2018

Tapahtumapäivä(t): 12.4.2018

Alkaen kello 13:00-16:00

12.4. infotilaisuus liittyen Uuden ajan asumisen hackathoniin joudutaan siirtämään. Ajankohta on osoittautunut monelle haastavaksi ja hackathon menetelmän edellyttämä ideoiden jatkotyöstö edellyttää mahdollisimman runsasta osallistumista. Päädyimme yhdistämään Uuden ajan asumisen teemaan tulleiden ideoiden jatkokehittelyn kolmanteen teemaan: Aktiivinen kaupunki jatkokehittelyn kanssa. Teemat nivoutuvat hyvin yhteen ja antavat laajat mahdollisuudet uudenlaisen kaupungin kehittämiselle.

Toivotamme teidät tervetulleeksi info ja starttitilaisuuteen 21.5. klo 15.00 – 18.00 Raatihuoneen Valtuustosaliin.

ILMOITTAUDU TILAISUUTEEN

Asuminen on muutoksessa. Yksi tahtoo yhdistää työn ja vapaa-ajan. Toinen kaipaa tilaa ja rauhaa – ihmistenkin keskellä. Kolmannelle koti on aktiivinen yhteisö, jonka kanssa jakaa arki, harrastaa ja järjestää ikimuistoisia juhlahetkiä. Asuminen voi olla myös kannanotto luonnon tai kestävän kehityksen puolesta. Muuttuvatko nämä tarpeet elämänkaaren eri vaiheissa ja minkälaisia vaikutuksia tällä on rakentamiseen ja kokonaisen kaupungin suunnitteluun?

Kuulostaako siltä, että tuo tarina kuuluu jo jokaisen rakentajan, kiinteistönvälittäjän tai kaupunginisän hissipuheeseen? HämeHACK etsii nyt jotain enemmän! Haluamme konkreettisia, syvälle tiettyihin teemoihin pureutuvia ratkaisuja, jolla kaikki tuo olisi toteutettavissa uudenlaista elämää hakevan asukkaan arjessa. Miten nämä ratkaisut voisivat omalta osaltaan luoda uudenlaista asumisen ekosysteemiä? Entä millaiselta tuo asumisen ”alusta” näyttää kaupunginarkkitehdin, rakennus- ja softainsinöörin, ekonomin tai sosiologin silmälasein? Mitä resursseja ja vaiheita sen rakentaminen vaatii?

Nyt on juuri oikea hetki ilmoittaa itsesi ja/tai jo valmiiksi kokoamasi tiimi mukaan ideoimaan miltä asuminen näyttää tulevaisuudessa!

Startti- ja infopäivässä esitellään haasteet ja ohjeistetaan tiimit työskentelyn alkuun. Jos sinulla ei ole vielä tiimiä, infopäivä alkaa tiimiytymistuokiolla, jonka aikana olemassa olevat tiimit voivat vielä täydentää kokoonpanoaan ja uusia tiimikavereita kaipaavat muodostaa kokonaan uusia tiimejä.

Päivän aikataulu

Kahvitarjoilu, suolaista ja makeaa syötävää työskentelyn lomassa

klo 13-14

– Päivän ohjelman nopea läpikäynti
– Tilaisuuden avaus: Anastasia Kanervisto & Mervi Käki, Linnan Kehitys Oy
– Rakentajan visioita huomisen rakentamisesta : Timo Sollo, Sollon Kodit ja Kiinteistöt Oy
– Arkkitehdin aatoksia asumisen tulevaisuudesta

klo 14-14.45

– Villejä visioita: Kimmo Haapea, Hackmaker Oy
– Uuden ajan asuminen haasteen esittely, tuomaristo/sparraajat ja ohjeistus tiimeille: Timo Rainio, Hackmaker Oy

klo 14.45-16.00

– Tiimiytymistuokio – tiimittömät ja tiimiläisiä kaipaavat kohtaavat
– Tiimit aloittavat työskentelyn
– Tiimit esittäytyvät (ideakilpailuun osallistuneilla mahdollisuus lyhyesti esitellä siihen lähettämänsä idea ja uusilla tässä vaiheessa mukaan tulleilla mahdollisuus lyhyeen esittelyyn)
– Kysymyksiä, kommentteja ja vapaata keskustelua työskentelyn tueksi

Hackathon-tapahtuma on osa HämeHACK-hanketta.
Lue lisää

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina