HämeHACK

HämeHACK tarjoaa kasvualustan
innovatiivisille liikeideoille Hämeenlinnassa

HämeHACK on kevään 2018 aikana toteutettava alueellisten innovaatioiden hanke, joka tarjoaa kasvualustan niin uusille kuin jo olemassa oleville, mutta kehittämistä vaativille liikeideoille.

Kenelle HämeHACK on tarkoitettu?

Hämeenlinnan alueen asukkaille, opiskelijoille ja yrittäjille. Voi osallistua yksin, kaksin tai joukkueena!

Mikä ovat HämeHACKIN tavoitteet?

Tavoite 1. Synnyttää uusia liikeideoita sekä kehittää jo aiemmin syntyneistä, vielä jalostumattomista ideoista uutta liiketoimintaa

Tavoite 2. Lisätä innovaatiohalukkuutta ja –kyvykkyyttä alueella

Tavoite 3. Vahvistaa mielikuvaa Hämeenlinnasta innovatiivisena ja elinvoimaisena kaupunkina

Miten HämeHACK toteutetaan?

Hanke toteutetaan kolmena eri teemaisena ideakilpailukierroksena, joista jokainen huipentuu omaksi Hackathon-tapahtumakseen. Raati valitsee jokaiselta ideakilpailukierrokselta Hackathon –tapahtumaan 1-3 parasta/soveltuvinta idea-aihiota, joita lähdetään joukkueittain työstämään eteenpäin. Joukkuetöiden hedelmät esitellään pitchaustilaisuudessa ja voittajat palkitaan. Voittajajoukkuetta ei suinkaan unohdeta Hackathonin jälkeenkään, vaan se saa jatkossakin sparrausapua ideansa jatkojalostamiseen ja mahdollisen liiketoimintansa käynnistämiseen.

Mikä on Hackathon?

Yleisesti: Hackathon on tapahtuma, jossa joukko ihmisiä kokoontuu ennalta sovituksi ajaksi työstämään ratkaisuja annettuihin haasteisiin. Yhdistävää näille tapahtumille on osaaottavien innovatiivinen asenne sekä kyky hypätä tekemään jotain uutta ja mielenkiintoista. Tuloksena tavoitellaan uusia palveluita, tuotteita, toimintamalleja ja työpaikkoja.

Hämeenlinnan ensimmäinen Hackathon-tapahtuma järjestetään tiistaina 6.3. Hämeen linnassa

Ensimmäisen ideakilpailun hedelmiä lähdetään työstämään joukkueina eteenpäin – ehkä jopa uusiksi liiketoimintakonsepteiksi, tuotteiksi, palveluiksi tai toimintamalleiksi. Joukkuetyöt esitellään ja voittajatiimi valitaan 28.3. klo 12-16 Museo Militariassa, voittajat palkitaan.

Ideakilpailujen teemat ja aikataulut

1. teema
Matkailu: Linnanniemen alueen kehittäminen (Ideakilpailu on päättynyt, ilmoittautuminen Hackathoniin käynnissä!)

Haemme innovatiivisia ideoita Linnanniemen alueen konseptointiin ja toimintamalliin. Miten Linnanniemen aluetta saataisiin elävöitettyä ja integroitua osaksi keskustaa?

ILMOITTAUDU Hackathon-tapahtumaan tiistaina 6.3.

2. teema
Uuden ajan asuminen:
Think outside the box – live inside of it? (Ideakilpailu käynnistyy maaliskuussa)

Ideakilpailussa haemme uuden ajan asumisen ideoita ja ratkaisuja, jotka omalta osaltaan lisäävät Hämeenlinnan vetovoimaa nuorten aikuisten asukkaiden ja kaupunkiin muuttoa harkitsevien silmissä.

3. teema
Aktiivinen kaupunki

Kolmas kierros haastaa kaupunkilaiset osallistumaan kaupungin toimintaan ja kehittämiseen sekä vahvistamaan mielikuvaa Hämeenlinnasta uudistuvana ja elinvoimaisena kaupunkina. Teeman ideakilpailu starttaa huhtikuussa ja HämeHACK-hankkeen päättävä Hackathon-tapahtuma kesäkuussa.

2. teeman toimintaohjeet

  • Osallistu yksin, kaksin tai joukkueena – innovatiivinen ajatusvoima ja raikkaat ideat ovat pääasia!
  • Luonnostele ideasi vapaasti valittuun muotoon, oli se sitten tekstitiedosto, videopätkä, valokuva tai mikä tahansa.
  • Toimita ideasi ja tekijän/tekijöiden lyhyt esittely sähköpostitse osoitteeseen anastasia.kanervisto@linnan.fi sunnuntaihin 25.3. mennessä.
  • Raati valitsee kolme parasta idea-aihiota perjantaina 12.4. Hämeen pidettävään Hackathon –tapahtumaan. Voittajille ilmoitetaan viikon 14 lopussa.
  • Muista ilmoittautua myös Hackathoniin! Huom! Hackathon-tapahtumaan voit ilmoittautua vaikka et olisi osallistunut ideakilpailuun. Ideat ja joukkueet jaetaan tapahtuman alussa.

Tutustu HämeHACK-kilpailun sääntöihin

HämeHACK rules in english

Lisätietoja

Anastasia Kanervisto
HämeHACK-hankeen projektipäällikkö
Tiimipäällikkö, yrityskehitys ja kansainvälistyminen, Linnan Kehitys Oy
p. 050-440 0306, anastasia.kanervisto@linnan.fi

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina