Hydroline Services laajentaa liiketoimintansa Hämeenlinnaan

Julkaistu 11.10.2018

Vaativaan käyttöön tarkoitettujen hydraulisylintereiden suunnitteluun, valmistukseen ja elinkaaripalveluihin erikoistunut Hydroline Oy avaa huolto- ja korjauspisteen Hämeenlinnaan. Uuden yksikön perustamisella tavoitellaan huolto- ja korjausliiketoiminnan kokonaiskasvua tuomalla palvelut maantieteellisesti lähemmäksi asiakkaita. Toiminta Hämeenlinnassa käynnistyy tammi-maaliskuun 2019 aikana.

60-luvulla perustettu perheyritys on ponnahtanut alallaan Suomen markkinajohtajaksi ja on myös yksi nykyaikaisimmista hydraulisylintereitä valmistavista yrityksistä maailmanlaajuisesti. Hyrdoline Oy työllistää Suomessa liki 300 henkilöä ja sen liikevaihto hipoo 50 miljoonaa euroa.

Sijainti kasvun välineenä

Olimme suunnitelleet huolto- ja korjauspisteiden perustamista pääkaupunkiseudulle sekä Tampereelle. Toukokuussa 2018 Linnan Kehityksen Ari Räsänen otti yhteyttä ja tarjosi vaihtoehdoksi kasvukäytävän keskipisteessä sijaitsevaa Hämeenlinnaa. Ajatus alkoi kuulostaa hyvältä jo alkuvaiheessa. Mietimme, että jos kerran väestöllinen keskipiste sijaitsee Hämeenlinnassa, niin siellä sijaitsee myöskin palveluitamme kaipaavien laitteiden keskipiste, Hydroline Servicesin palvelujohtaja Jani Lehikoinen muistelee sijoittumisprosessin alkua.

Huolto- ja korjausliiketoimintaa halutaan kasvattaa ja tuoda lähemmäksi asiakkaita sijainnilla.

– Hämeenlinna on sijaintina keskeinen katsottaessa eteläisen Suomen kasvukeskuksia, sillä se on vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudusta ja Tampereesta. Uudella sijainnilla Hydroline Services pääsee lähelle koko Etelä-Suomen asiakkaita, jolloin kokemus pitkästä välimatkasta häviää. Pääsääntöisesti huoltotyöt ovat tulleet meille Siilinjärven Vuorelaan 100-200 kilometrin säteeltä ja monille ”psykologinen raja” kulkee maksimissaan parin tunnin ajomatkassa.

Hydraulisylintereiden huolto- ja korjauspalvelulle on suuri kysyntä niin ympäri Suomen kuin myös globaalisti.

– Haemme laajaa kasvua myös kansainvälisiltä markkinoilta tulevaisuudessa, Lehikoinen kertoo. – Etelä-Suomeen laajentumisen jälkeen seuraava askel on lähteä kohti pohjoista, joko Suomen tai Ruotsin Lappiin.

Hydroline Servicesin palvelujohtaja Jani Lehikoinen.

Sijoittuminen vaatii muutakin kuin toimitilan

Uusi huolto- ja korjauspiste perustetaan Hämeenlinnan Käikäälään Konepajantielle. Yksikköön investoidaan tarvittavat koneet ja laitteet perushuoltojen ja -korjausten tekemiseksi. Rekrytoinnit käynnistyvät jo lokakuun aikana.

– Aluksi rekrytoimme yhteensä 3-4 koneistuksen, hitsauksen ja asennuksen ammattilaista, mutta voi olla, että tarve kasvaa hyvinkin pian.

Kasvun mahdollisuudet on otettu huomioon jo sijoittumispäätöstä tehdessä.

– Olemme skannanneet uusia liiketoimintamahdollisuuksia alueella yhdessä Linnan Kehityksen kanssa, se on helpottanut huomattavasti sijoittumista ja tulevaisuuden suunnittelua. Jo tulevissa rekrytoinneissa aiomme huomioida kokemuksen uusilta tulevilta segmenteiltä.

Lehikoinen kiittelee Linnan Kehityksen olleen verraton apu sijoittumisen eri vaiheissa.

– Linnan Kehityksen kanssa homma on toiminut tosi sujuvasti ja ollaan saatu paljon apua moneen eri asiaan aina toimitiloista, työvoimatarpeista ja rahoituksesta lähtien.

– Ilman Ari Räsäsen tukea ja apua emme olisi Hämeenlinnassa. Hän on auttanut toimitilan etsinnässä ja vuokraneuvotteluissa, yhdistänyt meitä uusiin kontaktiverkostoihin alueella ja luvannut auttaa vaikka asunto- ja päiväkotitarpeiden kartoittamisessa, mikäli joku vanhasta henkilökunnastamme päättäisi muuttaa työn perässä Hämeenlinnaan.

– Seuraavaksi lähdetään Arin avustuksella kartoittamaan paikallisia tukipalveluntarjoajia esimerkiksi työvaatteisiin ja uusien toimitilojen siivoukseen liittyen. Olemme laajentumisesta todella innoissamme ja levittäneet jo asiakkaiden keskuudessa sanaa, että tulossa ollaan!

Kirjoittaja

  • Linnan Kehitys Oy

    blogi

    010 524 3261

Jaa LinkedInissä

1 kommentti

  • Jarkko Rökman sanoo:

    Hei Jani. Saitte sitten metsäkonepalvelussta ison asiakkaan. Suosittelin teitä heille. Enkä kanna kaunaa. Vaikka kohtelitte minua todella epareilusti. Toivon teille kaikkea hyvää jatkossa. Toivoisin kuitenkin,että kohtelisitte työntekijöitännne tulevaisuudessa asiallisemmin.Saamaani kohtelu oli aiva n ala arvoista ja tiedätte sen itsekkin

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina