Iittalan taideasema palkittiin maakunnallisena maisematekona

Julkaistu 15.11.2018

Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset ovat valinneet Vuoden maisemateko -kilpailun maakunnallisiksi voittajiksi toimialueeltaan kuusi maisematekoa. Kanta-Hämeen maisematekona palkittiin Iittalan taideasema.

– Iittalan taideasemassa on hyödynnetty hienosti paikallisia vahvuuksia ja se sai paljon hyvää yhteistyötä aikaiseksi. Taideasema kaunistaa arkimaisemaa ja antaa ohikulkijoille positiivisen mielikuvan omat vahvuutensa löytäneestä, vireästä kylästä, valintaperusteita avaa Maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntija Johanna Laari-Günther.

Erityisesti voittajateoissa nousivat esiin luovuus ja yhteisöllisyys.

Maakunnittain palkitut:

Etelä-Karjala: Suomi 100 –puupuisto; Pertti Terävä ja Seppo Terävä, Simpele

Kanta-Häme: Iittalan taideasema, Linnan Kehitys Oy, Hämeenlinna

Kymenlaakso: Järviruo’on korjuuketjun ja hyötykäytön kehittämishanke; Lyöttilän yhteisen kalaveden osakaskunta, Iitti

Pirkanmaa: Ympäristöperhoset-hanke, Valkeakosken 4H-yhdistys

Päijät-Häme: Kiikunlähteen ympäristön hoitaminen, Hollolan kunta

Uusimaa: Kulttuuri puhdistaa ympäristöä –siivoustempaus; Finlandia-talo Oy, Helsinki

Palkintotunnustukset jaetaan lauantaina 24.11. Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten edustajiston kokouksessa. Maakunnalliset maisemateot ovat ehdokkaina valtakunnallisessa Vuoden maisemateko –kilpailussa, jonka voittaja julkaistaan 22.11.2018. Valtakunnallisen valinnan tekee Maa- ja kotitalousnaisten Keskus yhdessä valtakunnallisen raadin kanssa, johon kuuluu edustajia muun muassa ympäristöministeriöstä, opetus- ja kulttuuriministeriöstä, viherympäristöliitosta, ja WWF:stä.

Vuoden maisemateko on teko, joka nostaa esille paikallisen kulttuuriympäristön arvoja ja ominaispiirteitä, lisää yhteisöllisyyttä ja edistää kohteen säilymistä tuleville sukupolville kestävällä tavalla. Vuoden 2018 teemana on ”Laita hyvä kiertämään.”

Vuoden maisemateko valitaan nyt neljättä kertaa. Vuonna 2017 valtakunnallinen Vuoden maisemateko -tunnustus myönnettiin Kainuuseen Vienan reitille. Vuonna 2016 kilpailun voitti Saarijärven Koskenkylä-Lehtola Keski-Suomessa ja vuonna 2015 Kuninkaanlähteen puhdistus Satakunnassa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina