Iittalassa vahvistetaan vetovoimaa – naivistinen rautatieasema saamassa vihreätä valoa

Julkaistu 22.06.2017

Iittalassa Lasimäellä on menossa vierailijakysely, joka kestää syyskuulle asti. Kyselyyn on tähän mennessä vastannut n. 200 vierailijaa. Palautteesta selviää, että Iittalassa on vierailijoiden näkökulmasta kaksi vahvaa vetovoimatekijää – lasi ja naivistit Iittalassa.

Naivistit Iittalassa –kesänäyttelyssä vierailee tänäkin kesänä noin 20.000 kävijää ja palautteen perusteella uusia kävijöitä tulee ympäri Suomen mm. tuttavien suosittelemana. Naivistit Iittalassa -näyttelystä pitävät kaikenikäiset ja erityisesti isovanhemmat, jotka tulevat päiväretkelle lastensa ja lastenlastensa kanssa. Naivismi -näyttely näyttää kiinnostavan myös erityisesti opetusalan ja terveydenhuoltoalan henkilöstöä ja luovien alojen ammattilaisia. Mutta naivismi sopii kaikille, palautelapuissa on hymynaamoja ja kiitosta siitä, että näyttelyssä tulee hyvälle mielelle. Naivistit Iittalassa –näyttely on vakiinnuttanut paikkansa monien suomalaisten kesäperinne –kohteena. Naivismin ympärille toivotaan muutakin tarjontaa, palautteissa haaveillaan mm. piennäytelmistä ja minikursseista. Kumppaneita ja tekijöitä siis tarvitaan lisää.

Naivismi kuuluu Iittalaan ja pian myös näkyy Iittalassa muuallakin kuin Lasimäen puukoululla. Iittalaan on suunnitteilla Suomen ensimmäinen taideasema, Iittalan naivistinen rautatieasema. Yhteisprojektimme on ollut vireillä jo toista vuotta ja nyt Liikennevirasto on näyttämässä hankkeelle vihreätä valoa. Naivistinen asema on Liikenneviraston, naivistien ja paikallisten yritysten yhteinen voiman- ja taidon näyte. Naivistien näyttelytoiminta laajenee ulkonäyttelyksi ja samalla tuomme esille paikallisten yritysten osaamista ja lisäämme Iittalan tunnettuutta junalla liikkuvien silmissä. Naivistisesta asemasta tulee Iittalan maamerkki rautatien varteen. Tavoitteenamme on, että uuden ilmeen saaneen aseman avajaiset olisivat ensi keväänä.

Kun tänä kesänä vierailet Iittalassa, käy myös vastaamassa vierailijakyselyymme osoitteessa www.visithameenlinna.fi/iittala. Ehkä myös näet uusin silmin yhteistyömahdollisuuksia iittalalaisten yritysten kanssa?

Lisätietoja:

Linnan Kehitys Oy, Pia Niemikotka, puh. 040 868 2087, pia.niemikotka@linnan.fi

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina