Intohimona ratkaisut

Julkaistu 02.08.2018

Tänään ja huomenna työpaikkoja luodaan tarjoamalla ratkaisuja kuluttajille, yhteiskunnalle ja yrityksille. Ratkaisujen tarjoajina ovat yritykset, ja usein merkittävintä ratkaisukeskeistä innovaatiotoimintaa tehdään aloittavissa startup-yrityksissä. Huomisen työmarkkinoiden keskeisimpiä toimijoita ovat tämän päivän startup-yritykset, jotka siirtyvät voimakkaan kasvun vaiheeseen, kasvuyrityksiksi.

Startup-yrityksiksi kutsutaan yrityksiä, jotka yleensä vasta kehittävät ensimmäistä tuotettaan tai palveluaan. Henkilöt näiden yritysten takana ovat useimmiten ihmisiä, joilla on sisäsyntyinen motivaatio tuottaa ratkaisuja ongelmiin tai tarpeisiin, joita kukaan muu ei ole vielä ratkaissut. Nämä henkilöt ovat myös valmiita ottamaan keskimääräistä enemmän riskejä ja vastuuta omasta elämästään. Tulevina asiakkaina näillä yrityksillä voivat olla kuluttajat, toiset yritykset tai julkiset toimijat.

Kasvuyritykseksi kutsutaan yritystä, joka siirtyy vaiheeseen, jossa tuote tai palvelu alkaa tuottaa yritykselle kassavirtaa, joka ylittää sen hetkisen yrityksen menotason. Huomioitavaa on, että usein ensimmäisen vuoden – kahden aikana startup-yritys on tuottanut tappiota ja kuluttanut yrittäjien omia sekä mahdollisten sijoittajien panoksia. Tämä tappion kuittaaminen on myös kasvuvaiheen haasteena.

Startup- ja kasvuyrittäjyys ovat työllisyyden ja yhteiskunnan näkökulmasta pidemmällä aikavälillä tärkeitä liike-elämän osa-alueita. Ilman rohkeutta ja riskinottokykyä niin henkilöiltä itseltään, sijoittajilta kuin osin julkisilta toimijoilta ei synny yrittäjyyttä, joka luo suoraan tai välillisesti työpaikkoja.

Hämeenlinnassa Linkroom konsepti on erinomainen mahdollisuus testata alkuvaiheen ideaa. Ideoita voi tuottaa arvioitavaksi, vaikka ei vielä olisi yritystä. Idea tai kipinä ratkaisujen luomiseen riittää. Konseptin mahdollistavat Hämeenlinnan kaupunki, Crazy Town, Hämeen Ammattikorkeakoulu, Linnan Kehitys Oy ja koulutuskuntayhtymä Tavastia.

Kohtaa, kokeile ja kasva

Linkroomissa kohtaat muita yritysidean kanssa olevia starttaavia yrittäjiä, asiantuntijoita ja henkilöitä, jotka auttavat sinua, ideaasi ja yritystäsi alkuvaiheen haasteiden yli. Voit rohkeasti kokeilla ja saada tukea kokeiluusi niin asiantuntijaosaamisen kuin myös stipendien muodossa. Yhdessä etsimme sinulle ratkaisuja myös silloin, kun olet päässyt jo liikkeelle ja valmis kasvattamaan yrityksesi toimintaa.

Lähde rohkeasti mukaan, aloita vaikka yhteisistä tapahtumista. Yritysideoiden testaamisessa ja liikkeelle lähdössä ei tarvitse pelätä mitään. Rohkeat ja innovatiiviset ajatukset sekä ihmiset ovat aina olleet niitä, joilla yhteiskuntaa ja maailmaa on kehitetty ja joiden avulla ihmisille on luotu sekä työpaikkoja että hyvinvointia.

Esimerkkejä alkuvaiheen yrityksistä, jotka ovat saaneet apua Linkroomista ovat esimerkiksi Ekokamu Oy sekä Citylaturi Oy.

Olisiko sinun ideasi seuraava, josta jalostetaan yhdessä yritysidea tai jopa startup-yritys?

Seuraa Linkroomia myös Facebookissa ja liity Linkroomin Ideasta totta-ryhmään!

Kirjoittaja, Marko Ahtiainen on Linnan Kehityksen yritys- ja yhteysmanageri sekä työllisyysagentti. Tässä blogisarjassa Marko nostaa jatkossa pöydälle kasvun, yrittäjyyden ja työllisyyden hoidon kuumia puheenaiheita. Kansikuva © Nealeksandra Photography / www.nealeksandra.com

Kirjoittaja

  • Marko Ahtiainen

    Yritys- ja yhteysmanageri

    +358 (0) 50 301 9009

Jaa LinkedInissä

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina