Kehitystä kiinteistöistä

Linnan Kiinteistökehitys Oy

Toimitiloja ja palveluja

Linnan Kehitys auttaa toteuttamaan ja kehittämään vetovoimaisia fyysisiä ympäristöjä. Jokaiselle yritykselle on tärkeää löytää itsellensä optimaalinen toimitilaratkaisu, oli se sitten pieni tai suuri, pienentyvä tai kasvava. Pystymme tarjoamaan sinulle valmiita tilaratkaisuja niin Hämeenlinnan keskustasta kuin kehittyvistä pitäjistämme. Ja jos emme löydä valmista tilaa, olemme valmiit keskustelemaan räätälöidystä ratkaisusta. Voimme toimia yrityksellesi jopa alkupään investoijana, jotta kiinteistöhankkeesi saadaan nopeasti liikkeelle ja valmiiksi.

Olemme aktiivisesti yhteydessä koko kiinteistöalan toimijakenttään - kiinteistösijoittajiin, rakennusliikkeisiin, suunnittelijoihin ja muihin asiantuntijoihin. Saat meiltä neuvot ja asiantuntijat käyttöösi, kun mietit millainen olisi sinulle oikea toimintaympäristö.

Tutustu vapaisiin toimitiloihimme

Alue- ja kiinteistökehityshankkeet

Hämeenlinnan kaupungin ja yksityisten sijoittajien investoinnit vuodesta 2017 vuoteen 2030 ovat yli 1,3 miljardia euroa. Jotta Hämeenlinnan eri alueiden kehittämisessä otettaisiin huomioon elinkeinoelämän tarpeet ja toiveet olemme mukana aktiivisesti elinkeinoelämälähtöisissä kiinteistö- ja aluekehityshankkeissa. Tutustu käynnissä oleviin hankkeisiin ja hyödynnä kehitys.

Lisätietoja hankkeista kiinteistökehityspäällikkö Ari Mielty, puh. 0400 481 454, ari.mielty@linnan.fi

Lue lisää

Moreeni yrityspuisto – Kansainväliset mitat ja taso

Moreenin alue sijaitsee vain noin 4 km ydinkeskustasta valtatie 3:n ja 10:n risteyksessä. Moreenia on kehitetty systemaattisesti jo kymmenen vuoden ajan ja tällä hetkellä siellä on jo 50 merkittävää yritystä ja yli 1000 työpaikkaa. Moreenin aluetta kaupungin länsilaidalla kehitetään laaditun kehittämissuunnitelman pohjalta. Painotukset suunnittelussa keskittyvät brändityöhön, energiaratkaisuihin sekä yleiseen infrastruktuuriin. Kaavoitusta ohjataan kehittämistoimenpiteiden mukaan.

Lue lisää Moreenin yrityspuiston sivulta

Tutustu Moreenin yrityspuistoon

Asemanrannan kehittäminen

Asemanseudut kaikkialla Suomessa ovat tällä hetkellä suunnittelun keskiössä. Myös Hämeenlinnassa rautatie-, ja linja-autoaseman seudut ovat kehittämiskohteita, onhan pendelöinnin määrä jatkuvasti kasvamassa kasvukäytävällä ja erityisesti juuri Hämeenlinnassa. Hämeenlinnassa puhumme Asemanrannasta, koska asemanseutu sijaitsee Vanajaveden rannalla.

Rautatieaseman ympäristön arkkitehtuurikilpailun tulokset julkistettiin vuonna 2014 ja olemme luomassa alueelle palvelukonsepteja, jotka palvelevat sekä kaupunkilaisia, että vierailijoita. Selvitämme Asemanrannan palvelutarpeiden lisäksi myös uusia älyliikenneratkaisuja. Seuraavassa vaiheessa selvityksen tulokset tulee huomioida tulevassa suunnittelukilpailun pohjalta laadittavassa kaavoituksessa.

Tavoitteena on saada alueelle rakentamista noin 60 000 kem2, asukkaita noin 1000, liiketilaa pysäköintilaitoksen yhteyteen, pysäköintilaitos 600 asiakaspaikkaa, muuta pysäköintiä asuinalueille, pyöräpysäköinnille 500 paikkaa asemalle sekä erillinen paikoitus takseille ja saattoliikenteelle.

Tiedote: Hämeenlinnan Asemanrannan markkinointiin merkittävä panostus yhteistyösopimuksella (12.5.2016)
Artikkeli: Asemanrannan kaavasta ei valitettu (Hämeen Sanomat, 12.1.2017)
Artikkeli: Hämeenlinna kasvaa keskeltä (Hämeen Sanomat 26.3.2017)

Ajankohtaista Asemanrannasta:

Asemanrannan rakennustyöt on aloitettu, www.asemanranta.fi

Katajistonranta – merkittävä pala Aulankoa uudistuu

Vuonna 2015 Hämeenlinnan kaupunki siirsi omistamansa, Aulangon Katajiston alueella sijaitsevan, Aulangon Kievarin sekä Aulankojärven rannalla sijaitsevan Aulangon Heikkilän Linnan Kehitys Oy:n tytäryhtiölle, Linnan Kiinteistökehitys Oy:lle. Vanhojen vuokrasopimusten rauettua on nyt aika tarkastella koko alueen käyttötarkoitusta. Linnan Kiinteistökehitys Oy vastaa alueen kehittämisestä.

Lue lisää Katajiston rannasta

Ajankohtaista Aulangosta:

Tiedote 29.12.2016: Aulangon Heikkilän alueesta tehtiin pitkäaikainen 10+20 vuotta vuokrasopimus Evon Luonto Oy:n kanssa. Kiinteistöjö saneerataan ja alueelle rakennetaan 2-3 uutta monitoimihuvilaa. Lue lisää

Tiedote 26.4.2017: Linnan Kiinteistökehitys Oy ja Fenix Ohjelmapalvelut Oy ovat solmineet usean vuoden vuokrasopimuksen Aulangon Katajiston alueesta. Lue lisää

Vahvan kasvun Korkeakoulukeskus Visamäessä

Visamäkeen Helsinki-Hämeenlinna -moottoritien varteen, erittäin näkyvälle paikalle, on keskittynyt jo nyt noin 100 osaamisintensiivistä yritystä ja mittava joukko Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) yksiköitä. Opiskelijoita alueella on tuhansia. Yhteistyö HAMK:n ja yritysten kanssa on jatkuvaa ja sujuvaa. Tärkeä toimija ja verkostoija alueella on Innopark, joka on osa Linnan Kehityksen kehittyvää kiinteistökantaa.

Alue sopii erinomaisesti esimerkiksi pääkonttorityyppiseen toimintaan näkyvän sijaintinsa ja modernin rakennuskantansa ansiosta. Toisaalta Innopark monikäyttäjäympäristönä pystyy tarjoamaan laadukasta tilaa monipuolisine palveluineen jo 10 m2 alkaen. Vahvasti kasvava alue tarvitsee myös erilaisia palveluita toimitilojen lisäksi. Siitä syystä olemme mukana kehittämässä alueen asumista sekä kaupanalan, että muita palveluja. Kehitämme toimitilarakentamista ja haemme uusia ratkaisuja kaavoitukseen. Alueelle rakentuu vuoteen 2030 mennessä 85 000 kerrosneliötä lisää. Korkeakoulukeskushanketta toteutetaan yhteistyössä yritysten, HAMK:n ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Tutustu Korkeakoulukeskukseen
Tutustu: Hämeenlinnan Korkeakoulukeskuksen kampuksella viihdytään ja opitaan yhdessä
Tiedote: Hämeenlinnan korkeakoulukeskus rakentuu (27.2.2017)

Ruutukaavakeskusta

Keskustamme on kaupankäynnin ja hallinnon keskus, jolle on luotu pitkän aikavälin kehittämissuunnitelma, joka sisältää tavoitteen myös voimakkaasta asukasmäärän kasvattamisesta ja uusien palveluiden tuottamisesta. Ydinkeskustan kortteleiden uudistaminen ja jatkokehittäminen asumisen ja elinkeinoelämän näkökulmasta on tärkeä tavoitteemme.

Tutustu keskustavisioon

Engelinranta

Aivan keskustassa ja vieläpä Vanajaveden rannassa sijaitsee alue, joka tarjoaa loistavat puitteet uudenlaiselle asumiselle, asumisen konsepteille, rakentamisen malleille ja uusien teknologioiden hyödyntämiselle. Osallistumme Engelinrannan kehittämiseen ja suunnitteluun yhdessä Eteläranta Oy:n kanssa. Erityisesti olemme mukana varmistamassa kaupan ja palveluiden varmistamisen alueelle ja innovoimme energiaratkaisuja. Olemme mukana hakemassa alueelle investoreita, jotka tunnistavat uuden alueen ainutlaatuiset mahdollisuudet.

Noin 28 hehtaarin alueelle kaavaillaan yli 100 000 kerrosneliötä uutta asumista, noin 11 000 kerrosneliötä uutta työpaikkarakentamista sekä myös liikerakentamista ja palveluja. Alueen tiiviys on suunnitelmissa samaa luokkaa kuin läheisen ydinkeskustankin. Tavoitteena on, että se olisi hyvin suunniteltu jatke keskustarakentamiselle. Asukkaita Engelinrantaan mahtuu noin 2500 ja työpaikkoja alueelle tulee noin 400. Kokonaisuudessaan suunnitelmien pitäisi toteutua 15 vuoden kuluessa.

Tutustu Engelinrantaan

Tiedote: Lohkot voitti linja-autoasemakorttelin kilpailun (5.4.2017)
Artikkeli: Ympäristötaidetta, asuin- ja oleskelutilaa – Linja-autoaseman korttelikilpailun voittaja on selvillä (Hämeen Sanomat, 5.4.2017)
Artikkeli: Rantatorille kauppahalli, hotelli ja asuintaloja (Hämeen Sanomat, 5.4.2017)

Iittala – tunnettu brändi ja matkailukohde

Iittala, noin 20 km:n päässä Hämeenlinnasta keskustasta Tampereen suuntaan, on ollut jo useamman vuoden kehittämiskohteena potentiaalisuutensa vuoksi. Jo nyt Iittalassa käy noin 150 000 matkailijaa vuodessa, mutta tavoitteemme on moninkertaistaa vierailijamäärä. Tämä edellyttää uusien ideoiden ja palveluiden kehittymistä. Lasimäelle, Iittalan ytimeen, on tulossa uusia kauppoja ja aktiviteetteja. Suunnitteilla olevaan Hyvinvointikeskukseen tulee asukkaiden peruspalveuiden lisäksi myös muita palveluita. Olemme aktiivisesti mukana Iittalan kehittämistyössä niin paikallisten yritysten kuin kaupungin kanssa. Tärkeä alueen toimija, Fiskars Group, on sitoutunut alueen jatkuvaan kehittämiseen.

Vetovoimaiset matkailukohteet

Hämeenlinna on matkailukaupunki ja sillä on erinomaiset puitteet matkailukohteiden edelleen kehittämiseen. Kukapa ei tuntisi Aulankoa tai vaikkapa Ahvenistoa.
Näistä tunnetuista kohteista haluamme pitää huolta ja varmistaa niiden vetovoimaisuus. Jokaiselle merkittävälle alueelle on tehty kehittämissuunnitelmat. Aulanko pesee kasvojaan ja sinne on tulossa uusia palveluita sekä upea, moderni siirtolapuutarha-alue täydentämään sekä aluetta itseään että palvelutarjontaa.

Hämeenlinna on olympiakaupunki ja sen olympiahengen haluamme palauttaa. Ahveniston maauimala kunnostettiin ja se on saavuttanut suuren suosion. Tästä innostuneena alueelle on syntymässä uusia aktiviteetteja ja palveluita, samalla kun ympäristö kohentuu. Tutustu www.ahvenisto.fi

Kantolan Tapahtumapuisto avattiin kesällä 2015. Maailman tähtiä on vieraillut puistossa sen ensimmäisestä kesästä lähtien. AC/DC ja kesällä 2017 konsertoinut Guns N’ Roses keräsivät molemmat puistoon maximikapasiteetin, 55 000 kävijää, Iron Maiden puolestaan 23 000 kävijää. Kantolan tapahtumapuistossa on lisäksi järjestetty muita pienempiä tapahtumia ja mm. Hämeenlinnan Jalkapalloseuran juniorit ovat treenailleet viheriöillä.

Asiantuntijuutta rakennushankkeisiin

Tarjoamme kokonaisvaltaisia asiantuntijapalveluita rakennuttamisesta tarkastuksiin ja kartoituksiin. Asiantuntijuutemme on niin taloyhtiöiden, yksityisten asiakkaiden, yrityksien kuin kolmannen sektorin käytössä. Henkilökuntamme on aina viimeisimpien säännöksien mukaan koulutettua ja pätevöitynyttä. Ajamme asiakkaidemme etua ja varmistamme, että määritellyt rakentamisen tavoitteet toteutuvat.

Lue lisää

Rakennuttaminen ja valvonta

Tarjoamme laadukkaita palveluja rakennushankkeiden projektinjohtoon, rakennuttamiseen ja työmaavalvontaan. Toimimme asiakkaidemme edunvalvojina ja edustajina. Pidämme yhteyttä rakennushankkeen eri osapuolien, kuten suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja rakennuksen käyttäjien välillä. Palvelumme kattavat koko hankkeen ajan — investointipäätöksen valmistelusta aina kohteen takuuajan loppuun saakka.

Keskeisin päämäärä jokaisessa hoitamassamme rakennushankkeessa on laadun varmistaminen investoinnin valmistelusta aina valmiiseen lopputuotteeseen. Laadukas rakentaminen tarkoittaa meille määritellyn tilatarpeen ja –tason täyttävän rakennuksen valmistumista suunnitelluilla kustannuksilla, suunnitellussa aikataulussa ja turvallisesti.

Ota yhteyttä:
Jukka Heikinmäki | puh. 040 455 2022 | jukka.heikinmaki@linnan.fi

Kuntoarviot ja -tarkastukset

Kiinteistön järjestelmällinen ylläpito on lähtökohta kiinteistön arvon säilyttämiselle. Kuntoarviossa selvitetään rakenteita rikkomatta kiinteistön rakenteiden ja LVIAS- järjestelmien kuntoa, teknistä toimivuutta, korjaustarvetta ja lisätutkimustarvetta. Kuntoarvioon sisältyy aina kiinteistön pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelma, PTS. Toteuttamamme asuinkiinteistön kuntoarvio sisältää kiinteistön laajennetun energiatalouden selvityksen, jossa esitetään energian, sähkön ja veden kulutuksessa havaitut energiataloudelliset ongelmat ja suositeltavat energiataloudelliset korjaustoimenpiteet kustannusarvioineen ja säästövaikutuksineen.

Kuntoarvio ja laajennettu energiataloudellinen selvitys tehdään RT- ja KH- ohjekortiston mukaisesti (KH 90-00294 Asuinkiinteistön kuntoarvio, suoritusohje; RT 18-10672 Liike- ja palvelurakennuksen kuntoarvio, suoritusohje; RT 18-10785 Asuinkiinteistön kuntoarvio, Laajennettu energiatalouden selvitys).

Teemme tarvittaessa myös kuntoarvioita kevyempiä rakennusteknisiä kuntotarkastuksia tai korjaustarvearvioita, joissa kuntotarkastuksen sisältö sovitaan asiakkaan kanssa erikseen.
Henkilökunnallamme on satojen suoritettujen kuntoarvioiden ja kuntotarkastusten kokemus erityyppisistä kiinteistöistä sekä ajantasainen vahva osaaminen kiinteistöjen energiataloudellisuuden hallinnasta.

Ota yhteyttä:
Jouni Leivo | puh. 040 547 3221 | jouni.leivo@linnan.fi

Haitta-ainekartoitukset

Rakentamisessa on vuosikymmeniä käytetty terveydelle ja ympäristölle haitallisia aineita, joille on mahdollista altistua saneerausrakentamisessa. Rakennushankkeeseen ryhtyvän on omalta osaltaan varmistettava, että tehtävästä työstä ei aiheudu vaaraa työmaalla työskenteleville, eikä muille työn vaikutuspiirissä oleville henkilöille eikä purettava rakennusjäte aiheuta haittaa ympäristölle.

Eri aikakausilla on käytetty erilaisia haitallisia aineita eri rakennusosissa ja henkilökuntamme satojen kohteiden kokemus asbesti- ja haitta-ainekartoituksista varmistaa kartoitukseen liittyvien tutkimusten kohdentumisen oikein ja kustannustehokkaasti. Mikäli haitta-aineita ei kartoiteta, on purkutyö suoritettava aina siten kuin haitta-ainetta sisältävän rakennusosan purkamisesta säädetään. Asbesti- ja haitta-ainekartoitukset toteutetaan RT- ohjekortiston mukaisesti (RT 08-10521 Asbesti, asbestikartoitukset ja siitä aiheutuvat toimenpiteet) sekä (RT 20-11160 Haitta-ainetutkimus).

Ota yhteyttä:
Jouni Leivo | puh. 040 547 3221 | jouni.leivo@linnan.fi

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina