Koululaisten kehitysideat sinkoilivat Iittalassa

Julkaistu 12.12.2017

Jos Iittalan yhtenäiskoulun oppilailta kysyttäisiin, niin Iittalaan tulisi paremmin varusteltu uimaranta, lisää monipuolisuutta nykyisten pizzerioiden ja ruokapaikkojen tarjontaan sekä aktiviteettipuisto, jossa olisi ainakin koriskenttä, keinuja ja vehreää tilaa hengailla kavereiden kanssa.

Nuoremmat koululaiset toivoivat omaa jääkiekkokaukaloa, jossa he eivät jäisi isompien pelaajien jalkoihin. Kesäaikaan kaukalossa voisi pelata vaikka street hockeyta. Alakoululaiset kaipasivat lisäksi omaa kokoontumistilaa, jossa tehdä läksyjä ja viettää aikaa koulun jälkeen.

Optimistisimmat oppilaat näkivät Iittalan tulevaisuudessa myös maauimalan, kotieläinpihan sekä McDonaldsin.

Nämä ja monta muuta lennokasta ideaa kirjattiin post-it lappuihin Linnan Kehityksen Pia Niemikotkan vetämässä tulevaisuustyöpajassa, johon kolmisenkymmentä Iittalan yhtenäiskoulun oppilasta osallistui pohtimaan keinoja Iittalan kehittämiseksi. Samalla koululaisia haastettiin miettimään, miten Iittalaan saataisiin lisää asukkaita ja toisaalta, mikä Iittalassa on hyvin ja mitä vapaa-ajanviettomahdollisuuksia paikkakunnalla on jo olemassa.

– Kiva huomata, että liikuntaan ja liikkumiseen liittyvät aiheet nousivat koululaisten toiveissa niin vahvasti esiin, sanoo Hämeenlinnan kaupungin kaavoitusyksikön arkkitehti Johanna Närhi.

Neljäsluokkalainen Onni toivoisi Iittalaan kunnollista paikkaa ja vetäjää parkour-harrastukselle. Tällä hetkellä Onni kavereineen harjoittelee parkouria koululla tai hyvinvointikeskuksen takana portailla.

Koululaiset pääsivät Närhen ja Hämeen Kylät ry:n kyläasiamies Elina Leppäsen ohjauksessa tutustumaan myös Iittalan alueen kaavoitukseen ja esittämään omat toiveensa sen suhteen. Pöydälle levitettyyn isoon karttakuvaan merkittiin pienillä tarralapuilla Iittalan parhaat paikat sekä nuorien käyttämät kulkureitit.

­­- Koululaiset ovat hyvin tarkkanäköisiä ympäristönsä suhteen. Joukossa oli paljon ihan kohtuullisella vaivalla ja eri toimijoiden yhteistyössä helposti toteutettavia ideoita. Muutosten ei aina tarvitse olla niin mittavia, esimerkiksi monien toiveissa olleen koripallokentän voisi toteuttaa niin, että kaupunki tasoittaa alueen ja koristelineet hankitaan vaikka jonkun yhdistyksen toimesta.

Työpaja toteutettiin osana I-laakso 2030 -kasvuohjelmaa, jonka tavoitteena on houkutella Iittalaan lisää niin asukkaita, yrittäjiä kuin vierailijoitakin. Hankkeen toivotaan lisäävän Iittalan vetovoimaa suomalaisten kesävierailukohteena ja avaavan paikallisille yrittäjille lisää mahdollisuuksia oman liiketoimintansa kehittämiseen ja markkinointiin sekä uusiin yhteistyökumppanuuksiin.

Hanketta toteuttavat paikallisten toimijoiden lisäksi Hämeenlinnan kaupunki, Linnan kehitys Oy sekä Liikennevirasto.

Lisätietoja:

Linnan Kehitys Oy, Pia Niemikotka, puh. 040 868 2087, pia.niemikotka@linnan.fi

Kirjoittaja

  • Linnan Kehitys Oy

    blogi

    010 524 3261

Jaa LinkedInissä

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina