Lukujen lisäksi halutaan myös syitä poismuutolle

Julkaistu 21.12.2017

Puheenvuoroja jaettiin runsaasti Raatihuoneen Valtuustosalissa, jonne liki 40 kiinteistövälittäjää, rakennuttajaa ja muuta asumisen toimijaa Hämeenlinnan alueelta kokoontui marraskuun lopussa keskustelemaan asumisen ja kaavoituksen ajankohtaisista asioista.

Osallistujat toivotti tervetulleeksi Hämeenlinnan kaupungin kaupunkirakennejohtaja Tarja Majuri, joka kuvaili puheenvuorossaan kaupunkirakenteen strategian mukaista Hämeenlinnaa vuosimallia 2022.

– Tavoitteenamme on uudistuva, elinvoimainen, turvallinen ja aito kulttuurikaupunki Suomen kasvukäytävällä.

Paljon on kuitenkin tehtävänä ennen tavoitteen saavuttamista. Yhdeksi suurimmista haasteista Majuri nimeää nuorten viihtyvyyden ja työllistymisen Hämeenlinnassa.

– Miten voisimme kaikki yhdessä vaikuttaa siihen, että nuoret aikuiset joko jäisivät tai viimeistään opintojen jälkeen muuttaisivat takaisin Hämeenlinnaan?

Majuri kertoi käyneensä hiljattain valokuvaamassa eri puolilla Hämeenlinnaa. Kuviin oli tallentunut paljon nostokurkia, mikä Majurin mielestä viestii elinvoimaisesta ja kehittyvästä asumiskaupungista.

– Minun Hämeenlinnani on palveleva, kaunis, turvallinen, liikkumisen mahdollistava, laadukkaasti rakennettu, tapahtumarikas ja luonnonläheinen, oikea kaupunki moottoritien ja rautatien palvelujen äärellä, ihan lähellä kaikkea. Millainen sinun Hämeenlinnasi on? Majuri haastoi kuulijoita pohtimaan alustuksensa lopuksi.

Hämeenlinnan kaupungin strategiapäällikkö Juuso Heinisuo avasi omassa esityksessään Hämeenlinnan väestöllisen kehityksen ja muuttoliikkeen tunnuslukuja sekä sitä, mistä Hämeenlinnaan muutetaan ja minne täältä muutetaan.

– Hämeenlinna kärsii suurimmat muuttotappiot Tampereelle, Helsingille ja Lahdelle. Hämeenlinnasta muutetaan määrällisesti paljon myös Hattulaan ja Janakkalaan, mutta muuttoliike naapurikunnista on silti positiivisen puolella.

Hämeenlinnan kaupungin kaavoituksen suunnittelujohtaja Niklas Lähteenmäki puolestaan teki yhteenvetoa vuoden 2017 merkittävimmistä kaavoitushankkeista sekä avasi kaavoitussuunnitelmia myös alkavalle vuodelle.

– Vuoden 2018 yksi tärkeimmistä kaavahankkeista on keskustan edistäminen, johon kuuluu muun muassa linja-autoaseman kumppanuuskaavoitus, Paasikiventien siirto, korkean rakentamisen selvitys sekä toriparkin luonnossuunnitelma, Lähteenmäki selventää.

– Merkittäviä hankkeita ovat luonnollisesti myös Kantasairaalan, Jukolan sekä Moreenin alueiden edistäminen.

Hämeenlinnan kaupunki ja Linnan Kehitys Oy ovat yhteistyössä perustaneet markkinointiryhmän, joka kokoontuu muutaman kerran vuodessa pohtimaan Hämeenlinnan markkinointia erityisesti asumisen näkökulmasta. Ryhmässä on tällä hetkellä mukana noin 15 kiinteistövälittäjää, rakennuttajaa, rahoittajaa, julkisen sektorin edustajaa sekä muuta asumisen tekijää.

Uusia asumisen markkinoinnin kehittämisestä innostuneita tekijöitä kaivataan kuitenkin lisää.

– Työn alla on parhaillaan Muuttajakysely 2018, jonka avulla halutaan selvittää muuttoliikennetilastojen lisäksi paikkakunnalta poismuuton syitä. Muuttajakyselystä pyritään rakentamaan sellainen malli, jonka avulla näitä asioita voidaan jatkossa seurata säännöllisesti, kertoo Linnan Kehityksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Kati Tiitola.

– Tuoreet ajatukset ja ideat ovat aina tervetulleita, joten markkinointiryhmästä kiinnostuneet asumisen toimijat voivat ottaa suoraan yhteyttä minuun, Tiitola kehottaa.

Lisätietoja:

Kati Tiitola
Johtaja, markkinointi ja viestintä
Linnan Kehitys Oy
kati.tiitola@linnan.fi
p. 040-547 5454

Kirjoittaja

  • Linnan Kehitys Oy

    blogi

    010 524 3261

Jaa LinkedInissä

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina