Pahimmillaan työttömyys tappaa

Julkaistu 29.05.2018

Hoidetaanko työttömyyden oireita?

Pitkään vailla työtä olleiden asema työmarkkinoilla on lievästi sanottuna haastava. Yksilötasolla työttömyys aiheuttaa valtavasti taloudellisia, psyykkisiä, fyysisiä ja sosiaalisia ongelmia. Pahimmillaan työttömyys tappaa. Kaupunkilaisille veronmaksajina pitkäaikaistyöttömyydestä johtuva sakkomaksu, virallisesti työmarkkinatuen kuntalisä, aiheutti vuonna 2017 noin 5,7 miljoonan euron loven kaupungin kassaan.

Matkalla hyväksi työllisyyskaupungiksi

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston vahvistamassa kaupunkistrategiassa tavoitellaan hyvän työllisyyskaupungin asemaa. Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala on nostanut rimaa ja todennut, että Hämeenlinnan pitää olla erinomainen työllisyyskaupunki ja erinomainen yrittäjyyskaupunki. Linjaukset ovat erinomaisia. Ilman vahvaa yrittäjämyönteistä ilmapiiriä ja kasvun moottoreita, työllisyyden hoidon edellytykset jäävät pitkälle työttömyyden hoidoksi. Samalla olemme saaneet lukea uutisia, joissa Hämeenlinnan seudun elinkeino- ja yrittäjyysilmapiiriä moititaan ja kaupunkien vertailussa asema on vähintäänkin arveluttava. Miksi sitten kasvun edellytykset ja ilmapiiri ovat selvityksissä arvioitu heikoiksi? Vastausta pitää mielestäni lähteä hakemaan verkostojen toimintakyvystä ja ratkaisuhakuisuudesta. Kehitysaskeleita on jo otettu, mutta se on monelta jäänyt huomaamatta.

Ketterimmät, Hämeenlinnan seudun tiekartta työllisyyden hoitoon

Mediassa on haikailtu menneiden perään ja suhtauduttu kriittisesti mm. elinkeinopolitiikan hoitoon Hämeenlinnan seudulla. Kriittisissä puheenvuoroissa unohdetaan, että Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala ovat juuri yhteistuumin hyväksyneet työllisyyden hoidon yhteisen Ketterimmät -työllisyysohjelman.

Nykyinen maailma ja yhteiskunta ovat verkostojen, alustojen ja ekosysteemien yhteistoiminnallista kenttää. Ketterimmät on yhteistä tekemistä, jolla on kovat tavoitteet ja jota on jo lähdetty käytännössä toteuttamaan. Innostavimpana näen tavoitteen, jossa haetaan nuorisotyöttömyyden nujertamista ja sen tason pudottamista nollaan.

Vahvistetaan yhdessä kasvua

Linnan Kehitys Oy on saanut vahvan ja innostavan tehtävän työllisyyden hoitoon liittyen. Yhtiö on toki ollut mm. yritysten sijoittumiseen, yrityskehitykseen, kaupunkimarkkinointiin ja moneen muuhun kokonaisuuteen liittyen toteuttamassa kasvuun tähtäävää toimintaa aina perustamisvuodestaan 2014 lähtien. Nyt omistaja, Hämeenlinnan kaupunki, on nostanut suorat työllisyyteen liittyvät käytännön toimenpiteet osaksi yhtiön arkista ja kunniahimoista tekemistä.

Työ onnistuu yhteistyöllä. Kaupungin työllisyyden parissa työskentelevät, TE-palvelut, Team Finland toimijat, yrittäjäjärjestöt, Kauppakamari, oppilaitokset, Uusyrityskeskus, Ohjaamo ja lukuisat muut toimijat hakevat yhteisellä tekemisellä kasvua, joka on perusedellytys kestävälle työllisyyden hoidolle.

Henkilöstöpalvelualan kanssa tehtävä yhteistyö, työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen ja uusien toimintatapojen ja kulttuurin luominen ovat perusedellytyksiä työllisyyden hoidolle. Myös yrittäjyyskasvatus kytketään jatkossa osaksi työllisyyden hoitoa.

Työllisyyttä hoidetaan panostamalla kasvuun ja työvoiman saatavuuteen

Linnan Kehityksen osalta tiivistämme koko kasvun ja työllisyyden verkoston yhteistä päämäärätietoista tekemistä. Välitön yhteistyö ja kanssakäyminen suoraan yritysten kanssa on yksi väylämme työllisyyden hoidon kentässä. Kaivamme työvoimatarpeita esille ja teemme tiivistä yhteistyötä TE-palvelujen sekä henkilöstöpalveluyritysten kanssa.

Työvoiman saatavuus lähtee yksilötason halusta kehittyä ja oppia uutta. Palvelut työllisyyden saralla ovat monipuoliset, mutta vain yksilön uskallus ja tahto ottaa vastaan uutta ja osin erilaista työtä, johon on totuttu, on koko yhtälön suurin haaste. Tilastojen mukaan työttömyys on edelleen korkealla ja samalla työvoimapula on monessa yrityksessä kasvun este. Kaikki työ on arvokasta.

Hoitaako joku muu ongelmat? Ei! Jokainen meistä voi edistää työllisyyden hoitoa ja osallistua kasvun edellytysten ratkaisemiseen. Osalle meistä se on päätyö. Pahinta mitä voimme tehdä kasvun ja työllisyyden hoidossa, on sysätä vastuuta muille. Jokainen teko, ratkaisu ja myönteinen viesti, joka edistää toimijoiden yhteistyötä ja kasvuhakuisuutta on huomisen työllisyysteko. Sovitaan, että joku muu on kuollut ja kääritään hihat omalta osaltamme. Hoidetaan jatkossa yhdessä kasvun ja työn vastaanottokyvyn ratkaisuja, se on hyvää lääkettä työttömyyden vahingollisiin oireisiin.

Kirjoittaja, Marko Ahtiainen on Linnan Kehityksen yritys- ja yhteysmanageri sekä työllisyysagentti. Tässä blogisarjassa Marko nostaa jatkossa pöydälle kasvun, yrittäjyyden ja työllisyyden hoidon kuumia puheenaiheita. Kansikuva © Nealeksandra Photography / www.nealeksandra.com

Kirjoittaja

  • Marko Ahtiainen

    Yritys- ja yhteysmanageri

    +358 (0) 50 301 9009

Jaa LinkedInissä

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina