Renta investoi tulevaisuuteen Hämeenlinnassa

Julkaistu 30.05.2018

Rentan kasvutahti on hurja. Yritys on rakentanut parissa vuodessa maanlaajuisen verkoston ja noussut Suomen kolmanneksi suurimmaksi konevuokraamoksi. Kansainvälistymistäkin kaavailevan Rentan 28. toimipiste avattiin toukokuussa Hämeenlinnaan.

Rentan vastaremontoitu toimipiste Hämeenlinnan Tiiriössä ravistelee mielikuvia ahtaasta ja tunkkaisesta konevuokraamosta jo ulko-ovella. Yhdellä silmäyksellä käy selväksi, mitä Renta tekee: vuokraa ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja rakennuskoneita ja laitteita, työmaatiloja, henkilönostimia, telineitä ja sääsuojia sekä tarjoaa myös työmaapalveluita suunnittelusta asennuksiin. Valoisassa keittiössä tuoksuu tuore kahvi, ja jopa kahvinkeitin sekä jääkaappi myötäilevät Rentan selkeää brändi-ilmettä.

– Asiakaspalvelu, yrittäjähenkisyys ja kilpailukykyiset hinnat, Rentan aluemyyntipäällikkö Markku Tuomi luettelee syitä yrityksen kasvuvauhdille. Alalle ehkä poikkeuksellisesti Rentalla satsataan myös brändiin, tunnettuuden rakentamiseen sekä näkyvyyteen sosiaalisessa mediassa.

Kauppa käy konevuokramarkkinoilla

Vuonna 2016 perustetun Rentan palveluksessa työskentelee yli 200 henkilöä eli ”renttaajaa”. Hämeenlinnan toimipiste työllistää tällä hetkellä kolme henkilöä.

– Neljättä ollaan palkkaamassa todennäköisesti jo ennen syksyä, Tuomi arvioi. – Ja toki työllistämisvaikutukset heijastuvat kauttamme välillisesti laajemmallekin. Haluamme tukea paikallista yrittäjyyttä ja teemme yhteistyötä monien alueen yritysten, esimerkiksi kuljetusyritysten, kanssa.

Rentan asiakkaat ovat pääosin rakennusalan yrityksiä, jotka toimialan luonteesta johtuen mielummin vuokraavat kalustoa kuin investoivat niihin itse. Alan tulevaisuudennäkymät ovat kirkkaat: konevuokramarkkinoilla liikkuu yli 700 miljoonaa euroa vuodessa ja kasvua on edelleen luvassa vuosittain noin 5-7 % verran. Myös yksityisasiakkaiden osuutta aiotaan jatkossa kasvattaa.

Linnan Kehitys auttoi katsomaan eteenpäin

Renta teki kartoitusta Kanta-Hämeen alueella ja näki Hämeenlinnassa tulevaisuuden markkinaraon.

– Tällä alueella tapahtuu jo nyt paljon ja tulevaisuudessa isojen rakennushankkeiden myötä vielä enemmän.

Asiat etenivät, kun Linnan Kehityksen sijoittumispalveluiden asiantuntija Mika Kannisto otti Rentaan yhteyttä.

– Kävimme Kanniston kanssa laajamittaisesti läpi sitä, mitä Hämeenlinnassa seuraavan viiden vuoden aikana tapahtuu ja millaisia rakentamisen investointeja on mahdollisesti tulossa. Se oli silmiä avaava hetki, joka vaikutti merkittävästi lopulliseen sijoittumispäätökseen, Tuomi kertoo.

– Linnan kehityksellä on valmis kontaktiverkosto kaupungissa ja olen saanut kattavasti tietoa siitä, keneen kannattaa olla missäkin asiassa yhteydessä. Se on nopeuttanut prosessia huomattavasti. Kannisto on pitänyt aktiivisesti yhteyttä ja hieman ”potkinut” tarvittaessa eteenpäin, mikä on tosi tärkeää näin alkuvaiheessa, kiittelee Tuomi.

– Hienoa, että Hämeenlinnan kaupungista löytyy tekijöitä, jotka pystyvät ja haluavat auttaa yrityksiä eteenpäin. Entisenä yrittäjänä tiedän, kuinka tärkeää taustatuki ja tsemppaus voi yrittäjälle olla. Olen saanut juuri sen avun mitä olen osannut pyytää ja enemmänkin.

– Rentan kosinta Hämeenlinnaan sai alkunsa jo syyskuussa 2017, jolloin pääsimme yrityksen johdon kanssa samaan neuvottelupöytään. Kun sijainti ja tavoitettavuus merkitsevät yritykselle paljon, oli totta vie mukava esitellä logistiikkaan liittyviä tutkimuksia ja todettuja euromääräisiä hyötyjä kaupunkiimme sijoittumisesta. Neuvottelut etenivät hyvässä yhteisymmärryksessä ja ne jatkuvat edelleen yhteistyön laajentamisesta alueellamme. Toivottavasti siitä on myöhemmin lisää kerrottavaa, Kannisto kuvailee.

Konevuokraamo keskellä kaikkea

Hämeenlinnan ja uuden toimipisteen sijaintia Tuomi kuvailee ”lähes täydelliseksi”.

– Logistisesti ajatellen sijainti ei voisi olla parempi. Aiemmin Hämeenlinnaan on vuokrattu tavaraa Tampereelta tai Keravalta. Linnan Kehityksen avustuksella löysimme suhteellisen helposti toimitilat Destian kyljestä läheltä moottoritien liittymää. Täältä on helppo lähteä joka suuntaan ja helppo saapua joka suunnasta.

Sijaintinsa lisäksi Hämeenlinna herättää nyt kiinnostusta myös kehittyvänä investointikohteena. Kannisto kertoo miksi.

– Rakentamista Hämeenlinnassa on jo nyt ja tulee olemaan laajalla sektorilla, pitäen sisällään niin asumista, julkista rakentamista, tuotantotiloja kuin kaupan ja palvelualan toimitiloja. Hämeenlinnassa on potentiaalisia investointeja niin yksityisen- kuin julkisen puolen osalta yli miljardin euron edestä vuoteen 2030 tultaessa.

Kirjoittaja

  • Linnan Kehitys Oy

    blogi

    010 524 3261

Jaa LinkedInissä

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina