Tilasta tilaa menestykselle

Julkaistu 15.11.2016

Voiko edustavilla toimitiloilla olla ratkaiseva vaikutus yrityksen menestykseen? Kuinka moni yritys pohtii toimitiloja valitessaan niiden vaikutusta tuottavuuteen tai henkilökunnan hyvinvointiin? Sopivatko toimitilat aidosti yrityksen toimintaan ja palvelevat tavoiteltua yrityskuvaa?

Monet yritykset laativat nykyään tarkan yleiskonseptin yrityskuvalleen ja viestinnälleen. Tämä konsepti voi määritellä myös tila- ja sisustussuunnittelun seinien värimaailmaa myöten. Yrityksen toiminnasta ja tavoitteista halutaan antaa tietynlainen vaikutelma tilojen valinnan ja suunnittelun myötä.

Värien, kuvien ja muotojen merkitystä ei kannata toimitiloissa vähätellä. Tieteellisesti on todistettu väreillä oleva monitahoisen merkityksen niin mielialaan kuin jopa elintoimintoihin. Esimerkiksi ruumiillisen lämpötilan tunne voi vaihdella jopa 3⁰C sen mukaan, onko ympäristö käsitelty kylmin vai lämpimin värein. Muistan aikoinaan ihmetelleeni kuinka pieni, vielä lukutaidoton lapseni tunnisti salamannopeasti yrityksen pelkästä logosta. Värit ja muodot painuvat helposti ihmisen muistiin.

Asiakkaan mielikuva yrityksestä muodostuu henkilökunnan, tuotteen ja tilan yhteisvaikutelmasta. Merkittävä ensikokemus saadaan usein yrityksen aula- tai myyntitiloissa. Isoissa toimistotaloissa aulapalvelun henkilökunnalla on iso osuus ensivaikutelman luomisessa, vaikka he eivät olisi edes kyseisen yrityksen omaa henkilökuntaa. Iloinen hymy tai tervehdys voi olla paras lähtökohta onnistuneeseen bisneskohtaamiseen. Kotitoimiston ollessa kyseessä käyntikorttikohtaaminen voi olla omakotitalon kenkiä täynnä oleva eteinen tai koiran nuolaisu poskelle. Oli kokemus mikä tahansa, ensivaikutelma jättää usein leiman, jota on jatkossa vaikea muuttaa.

Yritysten tilatarpeet ovat erilaisia ja lisäksi työn tekemisen tavat ovat yleisesti muuttuneet. Tiloilta vaaditaan yhä enemmän, enää ei riitä pelkät seinät. Asiakaslähtöisyys ja muunneltavuus ovat toimitilojen tarjonnassa ja kiristyneessä kilpailussa selkeitä etuja. Yritysten tilanteet saattavat muuttua nopeasti ja joustava siirtyminen suurempaan tai joskus myös pienenpään lisää kustannustehokkuutta. Oma työhuone ei ole enää statuksen ja työuralla etenemisen symboli. Avotilat ovat jalostuneet monitilatoimistoiksi, joissa löytyy tarvittaessa erilaisiin työtehtäviin soveltuvia tiloja.

Toimintaan sopiva, hyvin suunniteltu toimitila edustavassa ympäristössä voi olla kannattava sijoitus yrityksen tulevaisuuteen. Autan mielelläni löytämään yrityksellesi parhaat mahdolliset tilat menestykselle.

Kirjoittaja

  • Pia Sipilä

    Myyntipäällikkö

    +358 (0)40 869 6460

    Paras motivaattorini on tyytyväinen asiakas.
Jaa LinkedInissä

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina