Vankilamuseo kasvatti suosiotaan kesävierailijoiden keskuudessa

Julkaistu 23.08.2018

Hämeenlinnassa sijaitseva Vankilamuseo oli suosittu vierailukohde tänäkin kesänä. Toukokuun alussa avautuneessa Vankilamuseossa vieraili 3,5 kuukauden aikana yhteensä 12 411 kävijää. Viime vuonna vastaava luku oli 11 768 eli kasvua oli 643 henkilöä. Näiden lisäksi erikseen järjestettyihin Pako Vankilasta -tapahtumiin osallistui 315 henkeä.

Kuva: Riku Haataja

Vankilamuseo kiinnostaa nimenomaan perheitä, sillä vierailijoista yli 30% oli lapsia.

Myös Linnanniemen museoiden yhteistä aluelippua hyödynnettiin ahkerasti mikä kertoo siitä, että vierailijat näkevät Linnanniemen kokonaisuutena ja viettävät siellä aikaa pitkään. Aluelippu oli erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Vankilamuseossa kävi noin tuhat ulkomaalaista vierailijaa ja heidänkin osuutensa kasvoi viime vuodesta. Myös suositun Museokortin käyttäjien määrä jatkaa kasvuaan.

Rikosseuraamuslaitoksen vankilakoirat Heta ja Miska ohjaajineen kävivät Vankilamuseolla kertomassa työstään kesäkuussa 2018.

Linnan Kehitys Oy on yhdessä LC Tawastin kanssa pyörittänyt Vankilamuseota nyt kahden kesän ajan talkoovoimin. Pääsymaksuista kertyneet tuotot LC Tawasti lahjoittaa hyväntekeväisyyteen valitsemilleen hämeenlinnalaisille kohteille. Viime vuonna tuotoilla hankittiin muun muassa lisää potkuautoja Kaurialan liikennepuistoon.

– Tämä kesä meni järjestelyiden osalta huomattavasti helpommin kuin viime vuosi. Talkoolaiset olivat jo oppineet tehtävänsä, paikka ja prosessit olivat tuttuja. Mitään kommelluksia ei sattunut. Lisäksi palkkasimme kolme nuorta kassapalveluun, jotka hoitivat tilitykset ja statistiikat. Tämä oli lionsien kannalta hyvä ratkaisu, kertoo LC Tawastin aktiivinen jäsen ja Vankilamuseon puuhamies Markku Ilmarinen.

– Aina ei ole helppoa löytää vapaaehtoisia, mutta porukkamme sitoutui tähän vahvasti ja tykkäsi projektista. Ensi vuodeksi etsimme sitten uudenlaisia varainhankintakohteita, Ilmarinen toteaa.

Linnan Kehitys vastasi Vankilamuseon hallinnoinnista ja markkinoinnista.

– Oli mukava jälleen tänä vuonna toteuttaa tällainen tempaisu, joka muutoin poikkeaa Linnan Kehityksen toiminnasta, sanoo toimitusjohtaja Mervi Käki.
– Pitämällä Vankilamuseon toiminnassa muutaman suljetun vuoden jälkeen, annoimme eri osapuolille mahdollisuuden neuvotella rauhassa Vankilamuseon tulevaisuudesta, Käki toteaa.

Ensi kesästä lähtien Vankilamuseon vetovastuun ottaa Kansallismuseo, joka operoi myös Hämeen Linnaa. kesän 2019 suunnittelu on jo käynnistetty ja sitä Kansallismuseo tekee yhdessä Rikosseuraamuslaitoksen, Hämeenlinnan kaupungin, Museo Militarian, Linnan Kehityksen ja muiden kumppaneiden kanssa. Tavoitteena on saada uudistettu Vankilamuseo auki keväällä 2019, ja kehittämistyötä jatketaan tulevinakin vuosina saatujen kokemusten ja palautteen perusteella.

Lisätietoja:

Mervi Käki, Linnan Kehitys Oy, p. 040-7424 054
Markku Ilmarinen, LC Tawasti, p. 044-2649 330

Kirjoittaja

  • Linnan Kehitys Oy

    blogi

    010 524 3261

Jaa LinkedInissä

1 kommentti

  • Lasse Stolt sanoo:

    Hei. Olen pikkupoikana viettänyt monet Joulut linnassa. Isäni oli kasvattilapsena vankilanjohtajan Aarne J Koskisen luona. Hän kävi koulunsa Hämeenlinnassa. ”Gufaksi ” kutsuimme häntä. Maailman kiltein ihminen.Oli pidetty myös vankien joukossa. Hänellä oli luottamusvanki naispuolinen joka kokkasi keittiössä. ”mumha” oli naisen nimi. Siskoni ja minä pelkäsimme yöisin että kummitus kulki pitkällä käytävällä. Sanoivat että Birger Jarlin sisko kummitteli siellä. Hänet oli muurattu seinään koska oli ollut ”uskoton” jonkun vanginvartijan kanssa. Päivällä olimme paljon vanginvartioiden pikkumökissä pihalla. Minulla on vanha sellin lukko jonka lahjoittaisin museolle jos jollakin on matka Tukholmaan niin täältä sen saa

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina