Kohti kansainvälistä menestystä –valmennusohjelma tarjoaa laajan kattauksen apua yrityksen kansainvälistymiseen

Linnan Kehitys on rakentanut valmennusohjelman kansainvälistymistä tavoitteleville yrityksille. Ohjelman kautta on autettu jo yli 100 yritystä kansainvälistymään. Uusi valmennuskierros starttaa Yrittäjän päivänä 5.9.2024.

Kohti kansainvälistä menestystä -valmennusohjelmaa kehitetään osana Linnan Kehityksen koordinoimaa Häme Smart Growth –hanketta. Hanke toteutetaan yhteishankkeena Hämeen ammattikorkeakoulun Valkeakosken yksikön kanssa.

Kaikille avoin ja maksuton valmennusohjelma koostuu seminaareista, infotilaisuuksista ja yrityskohtaisesta neuvonnasta. Asiantuntijoiden johdolla käsitellään aiheita, joita jokainen kansainvälistyvä yritys kohtaa. Kuluneen vuoden aikana on pureuduttu mm. oman tuotteen ainutlaatuiseen myyntiväittämään, kohdemarkkinoiden valintaan sekä kansainväliseen verkkokauppaan ja diginäkyvyyteen. Lisäksi Hämeen ammattikorkeakoulun kansainväliset opiskelijaryhmät tuottivat yrityskohtaisia palveluja ketterien sprinttien muodossa. Sprinteistä yritykset saivat apua mm. kohdemarkkinoiden ja kilpailijoiden analysointiin.

Syksyllä 2023 alkaneen valmennusohjelman ensimmäisen kierroksen kaikille avoimet tilaisuudet keräsivät lähes 500 osallistujaa. Osallistujilta saatu palaute on ollut erinomaista. Kokonaisarvosanaksi annettiin 4,7 pistettä asteikolla 1-5. Tilaisuudet koettiin hyödylliseksi ja valmennusohjelmaan osallistumista suositellaan kaikille kansainvälistymisestä kiinnostuneille.

Valmennuksen sisältö ja puhujien laatu oli parasta A-luokkaa. Valmennukseen käytetty aika oli joka kerralla hyödyllistä, asioita vietiin systemaattisesti osallistuvien yritysten arjen tekemiseen näkyväksi. Valmennus paransi valmiuksiamme tehdä entistä kannattavampaa liiketoimintaa niin kotimaassa, kuin myös kv-kentillä.” Antti Luukkanen, Wellbeing Superstars

Uusi valmennuskierros tarjoaa uutta sisältöä

Uuden valmennuskierroksen sisältö esitellään starttitapahtumassa Yrittäjän päivänä 5.9.2024. Valmennusohjelman sisältöä ja toteutustapaa on kehitetty yrityksiltä saadun palautteen pohjalta.

-Ohjelma vastaa yritysten tarpeeseen ja on konkreettinen apu yritysten kansainvälistymisessä. Yritystemme aktiivisuus ja kansainvälistymisen halukkuus on tullut valmennusohjelman myötä näkyväksi. Kanta-Hämeessä on todellakin kansainvälistymisestä kiinnostuneita yrityksiä, joilla on kova halu viedä asioita eteenpäin! Myös yritysten ja kansainvälisten opiskelijoiden ja HAMK:in yhteistyö on saanut yrityksiltä ja opiskelijoilta loistavaa palautetta, kertoo tyytyväisenä Linnan Kehityksen hankepäällikkö Anastasia Kanervisto.

Ensi syksynä ja talvena valmennusohjelmassa keskitytään brändin kirkastamiseen sekä kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin. Luvassa on ensimmäisen kierroksen tapaan myös rahoitusneuvontaa ja digitaalisen liiketoiminnan valmennusta sekä Hämeen ammattikorkeakoulun kansainvälisten opiskelijaryhmien palvelut. Suurin osa tilaisuuksista järjestetään hybridinä, joten mukaan voi osallistua kauempaakin.

Hämpton kv-klubi

Hämpton kv-klubi syntyi joulukuussa 2023 osana Kohti kansainvälistä menestystä –valmennusohjelmaa. Yritysvetoinen kv-klubi täydentää ohjelmaa tarjoamalla vertaisoppimista ja –tukea. Klubin kokoontumisissa on mukana 10 aktiivista yritystä ja yrittäjää, jotka jakavat aitoja kokemuksiaan ja ratkovat yhdessä haasteita kansainvälistymisen tieltä.

Haku on auki yrityskohtaisesti räätälöityyn valmennuspolkuun

Kaikille avointen tilaisuuksien lisäksi valmennusohjelmassa toteutetaan yrityskohtaisesti räätälöity Kiihdytys kasvuun -kokonaisuus kansainvälistymisessä jo pidemmälle ehtineille yrityksille. Matkailuyrityksille on myös oma valmennuskokonaisuutensa. Mukaan näihin kahteen ryhmään valitaan rajallinen määrä hämeenlinnalaisia yrityksiä, joilla on vahva tahtotila ja resursseja kansainvälistymiseen. Haku on auki 19.8.2024 saakka.

Hakuohjeet ja lisätietoa Kohti kansainvälistä menestystä –valmennusohjelmasta