Damstahl löysi sopivat tilat keskeiseltä sijainnilta Moreenista

Ruostumattomaan teräkseen erikoistunut jakelija ja tukkukauppa Damstahl Oy on tehnyt sopimuksen sijoittumisesta Hämeenlinnaan. Sen tavoitteena on kasvaa Suomen merkittävimmäksi ruostumattomien terästen tukkuriksi.

Maailmanlaajuiseen saksalaiseen NEUMO-Ehrenberg Groupiin kuuluva tanskalainen Damstahl avaa Hämeenlinnaan Suomen myyntikonttorin ja varaston. Yritys perustelee valintaansa sillä, että Hämeenlinnan sijainti on keskellä suomalaista kevyttä konepajateollisuutta, joka tulee olemaan sen merkittävin asiakaskunta.

– Tavoitteemme on olla Suomen merkittävin ruostumattomien terästen tukkuri viiden vuoden kuluessa, sanoo Damstahlin konsernijohtaja Mikael Sthaalros.

Kaupungin sijainti Helsinki–Tampere ja Lahti–Turku -teiden risteyksessä on ideaali. Moreenista löytyivät tilat, jotka vastaavat sekä käytännössä että visuaalisesti suuren eurooppalaisen yhtiön vaatimuksia. Moreeniin tuloa tukee myös se, että Hämeenlinnasta löytyy teräsalan osaamiskeskittymä ja alan tutkimusta; Hämeenlinnan Korkeakoulukeskuksessa on teräsrakentamisen keskus. Lisäksi kaupungista löytyy muutakin korkeatasoista metalliosaamista.

Linnan Kehityksessä tehtiin hartiavoimin töitä, jotta Damstahlille löydettiin tarkoituksenmukaiset tilat. Sopivat tilat sekä myyntikonttorille että varastolle löytyivät lopulta Innosteel-rakennuksesta, johon saadaan Pohjoismaiden laajin, yli 5 500 tuotteen valikoima.

– Linnan Kehitys on palvellut yritystä hyvin ja etsinyt meille parhaan mahdollisen ratkaisun, joka mahdollistaa yrityksen kasvun ja kehittymisen Suomessa, sanoo Damstahl Finlandin toimitusjohtaja Christer Grankvist.

– Damstahlin sijoittuminen juuri Hämeenlinnaan kertoo, että kasvukäytävän keskipisteessä toimimisella on paljon merkitystä tuotteiden ja palveluiden suhteen, toteaa Linnan Kehityksen sijoittumispalveluiden johtaja Ari Räsänen.

Teräsjätti Damstahl aloitti toimintansa Hollannin Amsterdamissa vuonna 1960. Sen pääkonttori toimii Tanskan Skanderborgissa, jossa on myös sen päävarasto. Yrityksellä on toimintaa lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Alankomaissa ja Sloveniassa. Konsernin liikevaihto on 355 miljoonaa euroa ja sen myynti yli 80 000 tonnia ruostumatonta terästä vuodessa. Damstahl Finland Oy välittää ruostumatonta terästä putkina, levyinä ja osina raaka-aineeksi suomalaiselle alihankintaketjulle. Yritys tulee työllistämään seuraavan viiden vuoden aikana 10–15 henkilöä.

Toimitusjohtaja Christer Grankvist on työskennellyt muun muassa Ja-Ron, Finero b.v:n, Outokumpu Oy:n ja Ruukki Stainless Steel & Aluminium Oy:n palveluksessa. Hän on asunut Hämeenlinnassa seitsemän vuotta. Damstahl Finland Oy:n myyntipäällikkönä toimii Sami Hultin.

Lisätietoja:

Christer Grankvist, puh. 050 3143 095, s-posti: cog@damstahl.com

Ari Räsänen, puh. 040 866 7501, s-posti: ari.rasanen@linnan.fi

Damstahl Finland verkossa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina