Fira Modules tuo älyä rakentamiseen ja työpaikkoja Hämeenlinnaan

Julkaistu 18.12.2018

Kaksi vuotta Hämeenlinnassa toiminut Fira Modules on palkkaamassa tammikuusta 2019 alkaen vähintään 20 uutta prosessityöntekijää.

– Meillä on ollut Hämeenlinnassa aiemmin pari isompaa projektia, jotka ovat työllistäneet määräaikaisesti enemmän väkeä. Nyt otamme tuotannossa uudenlaisen startin ja näkymät kantavat aiempaa pidemmälle. Hyvän työvoiman varmistamiseksi tarjoamme vakituisen työsuhteen ja prosessiteollisuuden palkkatasoon nähden kilpailukykyisen aloituspalkan, kertoo Hämeenlinnan tuotantojohtaja Jouni Niinikoski.

Tuotanto starttaa uudella vaihteella tammikuussa 2019 ja tulee kasvamaan tasaisesti kevään mittaan.

– Rekrytointi on ulkoistettu vuokratyöyritykselle ja se käynnistyy jo joulukuun aikana. Tarve kasvaa koko ajan ja ihmisiä palkataan sen mukaan.

Työhön haetaan tiimityöskentelytaitoisia vaihetyöntekijöitä. Alan pohjakoulutusta ei vaadita.

– Jos on käyttänyt akkuporakonetta elämänsä aikana, niin se luetaan eduksi. Uskomme, että käsistään kätevä ja motivoitunut tekijä kyllä oppii ja harjaantuu vaikkapa vesieristeen tekemiseen.

Työskentelyn helpottamiseksi tuotanto on suunniteltu erilaisiin vaiheisiin.

– Jokaisessa työvaiheessa tehdään yksi asia, oli se sitten pohjalaatan teko, lattian laatoitus, katon panelointi, vedeneristys, loppusiivous tai paketointi. Yksi työvaihe kestää neljä tuntia ja kun aika on täynnä, siirrytään seuraavaan vaiheeseen.

Prosessityöntekijän ei tarvitse osata rakentaa kaikkea perustuksesta listoitukseen, vaan eri vaiheisiin koulutetaan.

– Yhden vaiheen voi oppia jopa päivässä ja tavoitteena on, että yksi työntekijä pystyy työnkierron kautta työskentelemään mahdollisimman monessa eri vaiheessa ja parhaat hallitsevat ne kaikki. Palkka nousee sitten osaamistason mukaan.

Kylpyhuoneentekijä Olli Uusi-Illikainen laittaa silikonia moduliin.

“Uskomme, että älykäs, modulaarinen rakentaminen tulee mullistamaan rakennusalan.”

Fira Modules on rakennusyritys Firan start-uppina syntynyt tytäryhtiö. Tuotevalikoimasta löytyy kylpyhuonemoduleita, joissa yhdistyvät innovatiivinen talotekniikka, älyratkaisut ja design.

– Missiomme on tuoda asumiseen sydän, joka ikään kuin herättää talon henkiin ja luo elämyksen niin asukkaille, suunnittelijoille, rakennuttajille kuin rakentajillekin.

Hämeenlinnassa on toistaiseksi tuotannossa Fira Modules 1.0 kylpyhuonemoduuli. Älyä ja designia yhdistävän Fira Modules 2.0 tuotanto käynnistyy ensi vuonna kesälomien jälkeen ja sen avulla yritys tavoittelee myös kansainvälisiä markkinoita.

Sijoittuminen Hämeenlinnaan oli monen asian summa.

– Sain mahdollisuuden käynnistää tuotannon Hämeenlinnassa, jossa asun itsekin. Aluksi kiersin etsimässä sopivaa toimitilaa eri puolilla Kanta-Hämettä, sitten Linnan Kehityksen Ari Räsänen kierrätti minua ansiokkaasti ja nopealla aikataululla tutustumassa Hämeenlinnan tarjolla oleviin toimitiloihin ja sopiva löytyi Patrian kupeesta Käikälästä.

– Linnan Kehitys on ollut alusta asti tukenamme ja mukana valitsemassa meille sopivia yhteistyökumppaneita. Tarpeemme muuttuvat tuotannon kasvaessa ja Linnan Kehitys tulee varmasti jatkossakin auttamaan meitä erilaisten vaihtoehtojen kartoittamisessa, esimerkiksi parhaillaan Räsänen etsii meille uusia varastotiloja.

Fira Modules Oy:n tuotannosta vastaava Jouni Niinikoski (oikealla) ja prosessityöntekijä Niko Niemi toivottavat uudet työkaverit tervetulleeksi Hämeenlinnan toimipisteelle.

Kirjoittaja

  • Linnan Kehitys Oy

    blogi

    010 524 3261

Jaa LinkedInissä

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina