Hämeenlinnan menestys jatkuu Kuntarankingissa

Julkaistu 09.02.2017

Turun seutukunta oli EK:n Kuntaranking-tutkimuksen vahvimpia nousijoita. Se on yritysten näkökulmasta nyt Suomen toiseksi vetovoimaisin alue. Seinäjoen seutukunta nappasi jo kolmatta kertaa ykköstilan. Hämeenlinnan seudun menestys jatkui sen sijoittuessa kolmanneksi. Erot parhaiten pärjänneiden välillä olivat kuitenkin aiempaakin pienempiä.

Kuntaranking-tutkimuksessa hyödynnettiin kahdentyyppistä aineistoa: aluekohtaisia kuntatalous- ja yrittäjyystilastoja sekä yritysjohtajille suunnattua kyselyä. Vertailuun otettiin mukaan 25 seutukuntaa, joista yrityskyselyssä saatiin eniten vastauksia.

Seutukunnan sijoitukseen vaikuttivat yritysjohtajien arvioissa erityisesti seuraavat tekijät:
– Yritysten mahdollisuudet osallistua julkiseen palvelutuotantoon
– Erilaisten yritysten tasapuolinen kohtelu ja huomioiminen riippumatta koosta, toimialasta tai elinkaaren vaiheesta
– Yritysvaikutusarviointien systemaattinen hyödyntäminen osana kuntapäätöksentekoa
– Lupaprosessien nopeus ja sujuvuus

Yritysilmapiirissä lievää kohentumista

Yritysten paikalliset toimintaedellytykset ja elinkeinopoliittinen päätöksenteko on kehittynyt hieman aiempaa myönteisempään suuntaan. Eniten kehitettävää on kuntien yrityspalveluissa sekä palvelurakenteissa.

Kuntaranking-kyselyyn vastasi joulu-tammikuussa yhteensä 2 206 yritysjohtajaa eri puolilta Suomea. Vastaajat edustavat suomalaisia työnantajayrityksiä, joita maassamme on vajaat 90 000.

Tutustu tuloksiin tarkemmin

– Valtakunnalliset tulokset infografiikan muodossa sekä yhteenveto 25 seutukunnan sijoituksista. Infografiikka sisältää tuloksia myös tarkemmalla kuntatasolla, joskin ne ovat seutuvertailua suuntaa-antavampia.

Lue EK:n tiedote>

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina