HämeHACK

HämeHACK tarjoaa kasvualustan
innovatiivisille liikeideoille Hämeenlinnassa

HämeHACK on kevään 2018 aikana toteutettava alueellisten innovaatioiden hanke, joka tarjoaa kasvualustan niin uusille kuin jo olemassa oleville, mutta kehittämistä vaativille liikeideoille.

Ideakilpailujen teemat ja aikataulut

KÄYNNISSÄ NYT! Uuden ajan asuminen aktiivisessa kaupungissa 2025

Miltä uuden ajan asuminen näyttää ja miten aktiivinen asukaskaupunki toimii sekä uudistuu? Miten ja mitä kanavia hyödyntämällä asukkaat, yritykset ja yhteisöt osallistetaan kaupungin kehittymiseen, vaikuttamiseen ja päätöksentekoon?

HämeHACK-kehitysmarathonin toisella kierroksella haemme vastauksia muun muassa yllä esitettyihin kysymyksiin. IDEAHAKU käynnissä, toimita ehdotuksesi Hackmaker Oy:n Timo Rainiolle osoitteeseen timo.rainio@hackmaker.fi. Voit myös ilmoittautua pelkästään teeman aloitus- ja infotapaamiseen 21.5. Raatihuoneelle. Huom! Jo aiemmin tulleet ideat ovat automaattisesti mukana kehittämisvaiheessa!

Lataa tästä inspiraatiota ja vinkkejä teeman ideointiin

Kehittämisteeman tapahtumat:

Hackathon-aloitustilaisuus maanantaina 21.5.
Tilaisuudessa tutustutaan työstettäviin teemoihin ja tiimiydytään.

ILMOITTAUDU TILAISUUTEEN

Hackathon-sparrauspäivä 1.6. klo 13.00 – 16.00, kokoushuone Ulmus, Visamäentie 33
Sparrauspäivässä Hackathon-tiimeillä on mahdollisuus esitellä luonnoksensa ja saada palautetta sparraajilta sekä tuomariston jäseniltä.

Hackathon-päätöstilaisuus 12.6. klo 14.00 – 17.00, Raatihuone
Päätöstilaisuudessa tiimit esittelevät työnsä tulokset ja tuomarit valitsevat voittajatiimin. Keskustelu ehdotusten konkretisoimisesta ja seuraavista askelista jatkuu.

Menneet teemat

1. Linnanniemen alueen kehittäminen

Haemme innovatiivisia ideoita Linnanniemen alueen konseptointiin ja toimintamalliin. Miten Linnanniemen aluetta saataisiin elävöitettyä ja integroitua osaksi keskustaa?

Hackathon-aloitustilaisuudessa tiistaina 6.3. esiteltiin ideakilpailuun osallistuneiden ideoiden pohjalta koostetut teemat, joiden innoittamana tiimit lähtevät työstämään idea-aihioitaan eteenpäin.

Linnanniemen alueen kehittämisteeman tapahtumat:

Hackathon-aloitustilaisuus tiistaina 6.3. klo 14-18, Hämeen linna
Tilaisuudessa tutustutaan työstettäviin teemoihin ja Linnanniemen alueeseen sekä tiimiydytään.

Hackathon-sparrauspäivä 21.3. klo 9-12 Innopark (Vankanlähde 7, tila Tilia)
Sparrauspäivässä Hackathon-tiimeillä on mahdollisuus esitellä luonnoksensa ja saada palautetta sparraajilta sekä tuomariston jäseniltä.

Hackathon-päätöstilaisuus 28.3 klo 12-16 Museo Militaria, tykkihallissa (Vanhankaupunginkatu 19)
Päätöstilaisuudessa tiimit esittelevät työnsä tulokset ja tuomarit valitsevat voittajatiimin. Keskustelu ehdotusten konkretisoimisesta ja seuraavista askelista jatkuu.

Lue lisää voittajasta ja muista osallistuneista ehdotuksista

Kenelle HämeHACK on tarkoitettu?

Hämeenlinnan alueen asukkaille, opiskelijoille ja yrittäjille. Voi osallistua yksin, kaksin tai joukkueena!

Mikä ovat HämeHACKIN tavoitteet?

Tavoite 1. Synnyttää uusia liikeideoita sekä kehittää jo aiemmin syntyneistä, vielä jalostumattomista ideoista uutta liiketoimintaa

Tavoite 2. Lisätä innovaatiohalukkuutta ja –kyvykkyyttä alueella

Tavoite 3. Vahvistaa mielikuvaa Hämeenlinnasta innovatiivisena ja elinvoimaisena kaupunkina

Miten HämeHACK toteutetaan?

Hanke toteutetaan kolmena eri teemaisena ideakilpailukierroksena, joista jokainen huipentuu omaksi Hackathon-tapahtumakseen. Raati valitsee jokaiselta ideakilpailukierrokselta Hackathon –tapahtumaan 1-3 parasta/soveltuvinta idea-aihiota, joita lähdetään joukkueittain työstämään eteenpäin uusiksi liiketoimintakonsepteiksi, tuotteiksi, palveluiksi tai toimintamalleiksi. Joukkuetöiden hedelmät esitellään pitchaustilaisuudessa ja voittajat palkitaan. Voittajajoukkuetta ei suinkaan unohdeta Hackathonin jälkeenkään, vaan se saa jatkossakin sparrausapua ideansa jatkojalostamiseen ja mahdollisen liiketoimintansa käynnistämiseen.

Mikä on Hackathon?

Yleisesti: Hackathon on tapahtuma, jossa joukko ihmisiä kokoontuu ennalta sovituksi ajaksi työstämään ratkaisuja annettuihin haasteisiin. Yhdistävää näille tapahtumille on osaaottavien innovatiivinen asenne sekä kyky hypätä tekemään jotain uutta ja mielenkiintoista. Tuloksena tavoitellaan uusia palveluita, tuotteita, toimintamalleja ja työpaikkoja.

Hackathon on kolmiosainen ”kehittämismarathon”, johon voi ilmoittautua mukaan joko osaksi jo olemassa olevaa tiimiä tai kokonaan uuden tiimin kera.

Tutustu HämeHACK-kilpailun sääntöihin
HämeHACK rules in english

Lisätietoja

Anastasia Kanervisto
HämeHACK-hankeen projektipäällikkö
Tiimipäällikkö, yrityskehitys ja kansainvälistyminen, Linnan Kehitys Oy
p. 050-440 0306, anastasia.kanervisto@linnan.fi

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina