i-laakso2030

Iittalan kasvuohjelma on uudenlaista aluetalouden kasvuun tähtäävää yhteiskehittämistä.

Iittalan alueen osallistava kasvuohjelma, i-laakso2030

Iittalalle on mietitty iso visio vuonna 2012, mutta keinot matkailukylän kasvattamiseksi ovat jääneet puuttumaan. i-laakso 2030 -kasvuohjelmassa yritykset, asukkaat ja Hämeenlinnan kaupunki yhteistyössä etsivät keinoja ja käynnistävät Iittalan taloudellista kasvua tukevia konkreettisia toimenpiteitä. Kasvuohjelman tavoitteena on houkutella Iittalaan lisää vierailijoita, yrityksiä ja asukkaita. Tähtäin on vuoteen 2030, mutta kasvua tukevia toimenpiteitä käynnistetään sitä mukaan, kun sitoutuneita tekijöitä ja resursseja löytyy. Kasvuohjelma mahdollistaa ja ohjaa tekemistä samaan suuntaan, mutta pääroolissa ovat kuitenkin yritykset ja asukkaat. Linnan Kehityksen rooli on tukea ja auttaa uudistavia toimenpiteitä käyntiin, koota voimia ja varmistaa kasvun jatkuminen hankkeen jälkeen. Kasvuohjelman myötä Iittalalla on hyvät edellytykset kasvaa ja vahvistua kv-vetovoimaiseksi matkailukyläksi Suomen kasvukäytävän varressa.

Loppuraportti ja käsikirja Iittala Villagen kehittäjille

i-laakso-kasvuohjelman-esittely

Tutustu Iittalan kasvuohjelman konkreettisiin vaiheisiin täällä

Iittalan taideasema on yhteistyön ensimmäinen konkreettinen tulos

Suomen ensimmäinen teemallinen asema ilmentää Iittalaa käsityön, muotoilun ja taiteen kylänä sekä toimii jatkossa pitäjän käyntikorttina tarjoten silmänruokaa myös kaikille Iittalan ohi junalla matkustaville.

Tutustu Iittalan taideasemaan

Kasvuohjelma haluaa yritykset mukaan

Linnan Kehityksen rooli i-laakso2030 -kasvuohjelman vetovastuussa on toimia asioiden käynnistäjänä ja yhteistyön vauhdittajana, Olemme yksi innovaattori nmuiden joukossa ja toimimme linkkinä erityisesti yrityskentän sekä kaupungin välissä. Linnan Kehityksen i-laakso 2030 –kasvuohjelma kannustaa ja tukee yrityksiä ja asukkaita kehittämään omaa toimintaympäristöään ja taloudellista toimeliaisuutta Iittalassa. i-laakso2030 ostaa yrityksiltä ja yhdistyksiltä Iittalan kasvua tukevia pilottikokeiluja vuodelle 2018, joilla käynnistetään ja kokeillaan uudenlaisia ratkaisuja Iittalassa.

Miten sinun yrityksesi voisi uudistua? Mitä sinun liiketoimintaasi hyödyttävää yhteistä tekemistä kannattaisi käynnistää? Mitä voisimme tehdä yhdessä? Tarjousaika alkaa 12.12. 2017 klo 12.00.

TARJOUSPYYNTÖ Iittala Village-kotisivut ja olemassa olevan matkailutarjonnan kokoaminen yhteen

Tutustu tarjouspyyntöön

i-laakso2030 -hankeen jo toteutuneet pilottikokeilut

Yhteenveto i-laakso2030 pilottikokeilut 2018

Lue lisää kyläpyöristä ja muita iittalalaisten ajatuksia täältä

i-laakso toteutusaika

1.1.2017-31.8.2019

Ota yhteyttä

Pia Niemikotka
Kehittäjä; yritys- ja kaupunkikehityspalvelut
Linnan Kehitys Oy
puh. 040 868 2087
pia.niemikotka@linnan.fi

Rahoituslähde

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina