Kehitystä kiinteistöistä

Linnan Kiinteistökehitys Oy

Toimitiloja menestyjille

Ei ole sattumaa että voimakkaasti kehittyvä korkeakoulukeskus on jo yli 100 asiakasyrityksen ja yli 1000 henkilön työpaikka. Laadukkaat toimitilat, näkyvä sijainti ja laaja palvelutarjonta mahdollistavat keskittymisen siihen mitä parhaiten osaat. Tarjoamme toimitiloja myös innovatiivisessa teollisessa ympäristössä Moreenin yrityspuistossa sekä kaupungin ydinkeskustassa. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi vireään yhteisöömme!

Tutustu toimitiloihimme

Optimoimme työympäristöjä vastaamaan kunkin asiakkaamme erityistarpeita ja toteutamme juuri sinun yrityksellesi sopivat tilat. Vahvuuksiamme ovat myös ketterät tilojen muutokset pienempiin tai suurempiin tilatarpeiden muuttuessa. Yrityksesi tulee avullamme osaksi yhteisöä ja tarjoamme liike-elämän asiantuntijoitamme yrityksesi käyttöön.

Vuosittain mitattavan asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan meillä on tyytyväiset asiakkaat. 93 % mielestä olemme luotettava toimija, 88 % suosittelee tilojamme ja 84 % mielestä tilamme ovat viihtyisiä. Kokonaisarvosamme asteikolla 1-5 on 4,2.

Tarjoamme toimitiloja mm. alla olevista toimitaloista.

INNOPARK

Näkyvällä paikalla sijaitsevat, vuonna 2006 valmistuneet, toimitalot tarjoavat nykyaikaisia, muunneltavia toimitiloja yhteisöllisessä ja kehittyvässä ympäristössä Visamäen korkeakoulukeskuksen alueella. Toimisto- ja varastotilaa 12 937 brm2.

3 min. Helsinki – Tampere moottoritielle (vt 3)
1 min. Turun valtatielle (vt 10)
8 min. keskustaan

Palvelut: Aulapalvelu, neuvottelutilat, ravintolapalvelut, pysäköintilat, autopesula, kuntosali

Yrityksiä/referenssit: Ambientia, Kiertokapula Oy, Konecranes Oyj ja Tieto Oy

Tutustu kokoustiloihin

VISATALO

Visatalo sijaitsee Visamäen korkeakoulukeskuksen kehittyvällä kampusalueella upeiden puistomaisemien ympäröimänä. Tarjolla on viihtyisiä ja rauhallisia toimitiloja kahdessa kerroksessa – maisemat saat kaupan päälle.

3 min. Helsinki – Tampere moottoritielle (vt 3)
1 min. Turun valtatielle (vt 10)
8 min. keskustaan

Palvelut: Aulapalvelu ravintolan yhteydessä, neuvottelutilat, ravintolapalvelut, pysäköintitilat. Lisäksi läheisen Innopark -toimitalon palvelut hyödynnettävissä.

Yrityksiä/referenssit: SOL Palvelut Oy, Vahanen Oy

Tutustu kokoustiloihin

Moreeni INNOSTEEL ja STEEL

Moreenin yrityspuisto on innovatiivinen ja kehittyvä teollinen ympäristö, jonka monipuoliset palvelut ja kehittynyt infra mahdollistavat tehokkaan toiminnan. Alueella sijaitseva Steel tarjoaa muuntojoistavia, viihtyisiä toimisto- ja varastotiloja rauhallisessa ympäristössä. InnoSteel tarjoaa toimistotilojen lisäksi myös lämmintä hallitilaa varastointi- ja tuotantokäyttöön.

4 min. Helsinki – Tampere moottoritielle (vt 3)
2 min. Turun valtatielle (vt 10)
10 min. keskustaan

Palvelut Steelissä (InnoSteel helposti hyödynnettävissä) : Aulapalvelu, neuvottelutilat, ravintolapalvelut, pysäköintipaikat.

Yrityksiä/referenssit: Lujabetoni Oy, TEKME Oy, Caverion Suomi Oy, Damstahl Oy

Tutustu kokoustiloihin

Keskustakohde: LasiKulma

Rauhallisia ja viihtyisiä toimistohuoneistoja kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Kokonaisuutta täydentävät ylimmässä kerroksessa sijaitsevat valoisat kokous- ja saunatilat, alakerran lounasravintola sekä loistavat pysäköintimahdollisuudet.

4 min. Helsinki – Tampere moottoritielle (vt 3)
500 m keskustaan

Palvelut: Pysäköintipaikat, neuvottelutila, ravintolapalvelut, saunatilat

Yrityksiä/referenssit: Triplan Oy

Keskustakohde: Myllykulma

Myllykulman kotoisassa yhteisössä on tarjolla remontoituja ja toimivia toimitiloja loistavalla sijainnilla, kävelymatkan päässä ydinkeskussa.

700 m keskustaan 200 m kauppakeskus Goodmaniin
2 min Helsinki-Tampere moottoritielle (vt 3)

Palvelut: Pysäköintipaikat, neuvottelutilat, yhteiskeittiöt

Yrityksiä/referenssit: Hämeenlinnan kaupungin lomituspalvelut, Suomen Metsäkeskus ja SunUra Oy

Alue- ja kiinteistökehityshankkeet

Hämeenlinnan kaupungin ja yksityisten sijoittajien investoinnit vuodesta 2017 vuoteen 2030 ovat yli 1,3 miljardia euroa. Jotta Hämeenlinnan eri alueiden kehittämisessä otettaisiin huomioon elinkeinoelämän tarpeet ja toiveet olemme mukana aktiivisesti elinkeinoelämälähtöisissä kiinteistö- ja aluekehityshankkeissa. Tutustu käynnissä oleviin hankkeisiin ja hyödynnä kehitys.

Lisätietoja hankkeista kiinteistökehityspäällikkö Ari Mielty, puh. 0400 481 454, ari.mielty@linnan.fi

Lue lisää

Moreeni yrityspuisto – Kansainväliset mitat ja taso

Moreenin alue sijaitsee vain noin 4 km ydinkeskustasta valtatie 3:n ja 10:n risteyksessä. Moreenia on kehitetty systemaattisesti jo kymmenen vuoden ajan ja tällä hetkellä siellä on jo 50 merkittävää yritystä ja yli 1000 työpaikkaa. Moreenin aluetta kaupungin länsilaidalla kehitetään laaditun kehittämissuunnitelman pohjalta. Painotukset suunnittelussa keskittyvät brändityöhön, energiaratkaisuihin sekä yleiseen infrastruktuuriin. Kaavoitusta ohjataan kehittämistoimenpiteiden mukaan.

Lue lisää Moreenin yrityspuiston sivulta

Tutustu Moreenin yrityspuistoon

Asemanrannan kehittäminen

Asemanseudut kaikkialla Suomessa ovat tällä hetkellä suunnittelun keskiössä. Myös Hämeenlinnassa rautatie-, ja linja-autoaseman seudut ovat kehittämiskohteita, onhan pendelöinnin määrä jatkuvasti kasvamassa kasvukäytävällä ja erityisesti juuri Hämeenlinnassa. Hämeenlinnassa puhumme Asemanrannasta, koska asemanseutu sijaitsee Vanajaveden rannalla.

Rautatieaseman ympäristön arkkitehtuurikilpailun tulokset julkistettiin vuonna 2014 ja olemme luomassa alueelle palvelukonsepteja, jotka palvelevat sekä kaupunkilaisia, että vierailijoita. Selvitämme Asemanrannan palvelutarpeiden lisäksi myös uusia älyliikenneratkaisuja. Seuraavassa vaiheessa selvityksen tulokset tulee huomioida tulevassa suunnittelukilpailun pohjalta laadittavassa kaavoituksessa.

Tavoitteena on saada alueelle rakentamista noin 60 000 kem2, asukkaita noin 1000, liiketilaa pysäköintilaitoksen yhteyteen, pysäköintilaitos 600 asiakaspaikkaa, muuta pysäköintiä asuinalueille, pyöräpysäköinnille 500 paikkaa asemalle sekä erillinen paikoitus takseille ja saattoliikenteelle.

Tiedote: Hämeenlinnan Asemanrannan markkinointiin merkittävä panostus yhteistyösopimuksella (12.5.2016)
Artikkeli: Asemanrannan kaavasta ei valitettu (Hämeen Sanomat, 12.1.2017)
Artikkeli: Hämeenlinna kasvaa keskeltä (Hämeen Sanomat 26.3.2017)

Ajankohtaista Asemanrannasta:

Asemanrannan rakennustyöt on aloitettu, www.asemanranta.fi

Katajistonranta – merkittävä pala Aulankoa uudistuu

Vuonna 2015 Hämeenlinnan kaupunki siirsi omistamansa, Aulangon Katajiston alueella sijaitsevan, Aulangon Kievarin sekä Aulankojärven rannalla sijaitsevan Aulangon Heikkilän Linnan Kehitys Oy:n tytäryhtiölle, Linnan Kiinteistökehitys Oy:lle. Vanhojen vuokrasopimusten rauettua on nyt aika tarkastella koko alueen käyttötarkoitusta. Linnan Kiinteistökehitys Oy vastaa alueen kehittämisestä.

Lue lisää Katajiston rannasta

Ajankohtaista Aulangosta:

Tiedote 29.12.2016: Aulangon Heikkilän alueesta tehtiin pitkäaikainen 10+20 vuotta vuokrasopimus Evon Luonto Oy:n kanssa. Kiinteistöjö saneerataan ja alueelle rakennetaan 2-3 uutta monitoimihuvilaa. Lue lisää

Tiedote 26.4.2017: Linnan Kiinteistökehitys Oy ja Fenix Ohjelmapalvelut Oy ovat solmineet usean vuoden vuokrasopimuksen Aulangon Katajiston alueesta. Lue lisää

Vahvan kasvun Korkeakoulukeskus Visamäessä

Visamäkeen Helsinki-Hämeenlinna -moottoritien varteen, erittäin näkyvälle paikalle, on keskittynyt jo nyt noin 100 osaamisintensiivistä yritystä ja mittava joukko Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) yksiköitä. Opiskelijoita alueella on tuhansia. Yhteistyö HAMK:n ja yritysten kanssa on jatkuvaa ja sujuvaa. Tärkeä toimija ja verkostoija alueella on Innopark, joka on osa Linnan Kehityksen kehittyvää kiinteistökantaa.

Alue sopii erinomaisesti esimerkiksi pääkonttorityyppiseen toimintaan näkyvän sijaintinsa ja modernin rakennuskantansa ansiosta. Toisaalta Innopark monikäyttäjäympäristönä pystyy tarjoamaan laadukasta tilaa monipuolisine palveluineen jo 10 m2 alkaen. Vahvasti kasvava alue tarvitsee myös erilaisia palveluita toimitilojen lisäksi. Siitä syystä olemme mukana kehittämässä alueen asumista sekä kaupanalan, että muita palveluja. Kehitämme toimitilarakentamista ja haemme uusia ratkaisuja kaavoitukseen. Alueelle rakentuu vuoteen 2030 mennessä 85 000 kerrosneliötä lisää. Korkeakoulukeskushanketta toteutetaan yhteistyössä yritysten, HAMK:n ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Tutustu Korkeakoulukeskukseen
Tutustu: Hämeenlinnan Korkeakoulukeskuksen kampuksella viihdytään ja opitaan yhdessä
Tiedote: Hämeenlinnan korkeakoulukeskus rakentuu (27.2.2017)

Ruutukaavakeskusta

Keskustamme on kaupankäynnin ja hallinnon keskus, jolle on luotu pitkän aikavälin kehittämissuunnitelma, joka sisältää tavoitteen myös voimakkaasta asukasmäärän kasvattamisesta ja uusien palveluiden tuottamisesta. Ydinkeskustan kortteleiden uudistaminen ja jatkokehittäminen asumisen ja elinkeinoelämän näkökulmasta on tärkeä tavoitteemme.

Tutustu keskustavisioon

Engelinranta

Aivan keskustassa ja vieläpä Vanajaveden rannassa sijaitsee alue, joka tarjoaa loistavat puitteet uudenlaiselle asumiselle, asumisen konsepteille, rakentamisen malleille ja uusien teknologioiden hyödyntämiselle. Osallistumme Engelinrannan kehittämiseen ja suunnitteluun yhdessä Eteläranta Oy:n kanssa. Erityisesti olemme mukana varmistamassa kaupan ja palveluiden varmistamisen alueelle ja innovoimme energiaratkaisuja. Olemme mukana hakemassa alueelle investoreita, jotka tunnistavat uuden alueen ainutlaatuiset mahdollisuudet.

Noin 28 hehtaarin alueelle kaavaillaan yli 100 000 kerrosneliötä uutta asumista, noin 11 000 kerrosneliötä uutta työpaikkarakentamista sekä myös liikerakentamista ja palveluja. Alueen tiiviys on suunnitelmissa samaa luokkaa kuin läheisen ydinkeskustankin. Tavoitteena on, että se olisi hyvin suunniteltu jatke keskustarakentamiselle. Asukkaita Engelinrantaan mahtuu noin 2500 ja työpaikkoja alueelle tulee noin 400. Kokonaisuudessaan suunnitelmien pitäisi toteutua 15 vuoden kuluessa.

Tutustu Engelinrantaan

Tiedote: Lohkot voitti linja-autoasemakorttelin kilpailun (5.4.2017)
Artikkeli: Ympäristötaidetta, asuin- ja oleskelutilaa – Linja-autoaseman korttelikilpailun voittaja on selvillä (Hämeen Sanomat, 5.4.2017)
Artikkeli: Rantatorille kauppahalli, hotelli ja asuintaloja (Hämeen Sanomat, 5.4.2017)

Iittala – tunnettu brändi ja matkailukohde

Iittala, noin 20 km:n päässä Hämeenlinnasta keskustasta Tampereen suuntaan, on ollut jo useamman vuoden kehittämiskohteena potentiaalisuutensa vuoksi. Jo nyt Iittalassa käy noin 100.000 vierailijaa vuodessa, mutta tavoitteemme on tuplata vierailijamäärä. Tämä edellyttää uusien ideoiden ja palveluiden kehittymistä. Lasimäelle, Iittalan ytimeen, on tulossa uusia kauppoja ja aktiviteetteja, kuten muuallekin Iittalaan. Hyvinvointikeskus Sauvolaan on valmistunut kesällä 2017 ja siellä toimii terveyskeskus, kirjasto, yksityisiä hyvinvointipalveluita tarjoavia yrittäjiä ja talon yläkerroksissa asuu ikäihmisiä ja senioreita. Olemme aktiivisesti mukana Iittalan kehittämistyössä niin paikallisten yritysten kuin kaupungin kanssa. Alueen tärkeä toimija, Fiskars Group, on sitoutunut alueen jatkuvaan kehittämiseen.

Iittalaa kehitetään i-laakso 2030 yhteiskehittämishankeen voimin

Vetovoimaiset matkailukohteet

Hämeenlinna on matkailukaupunki ja sillä on erinomaiset puitteet matkailukohteiden edelleen kehittämiseen. Kukapa ei tuntisi Aulankoa tai vaikkapa Ahvenistoa.
Näistä tunnetuista kohteista haluamme pitää huolta ja varmistaa niiden vetovoimaisuus. Jokaiselle merkittävälle alueelle on tehty kehittämissuunnitelmat. Aulanko pesee kasvojaan ja sinne on tulossa uusia palveluita sekä upea, moderni siirtolapuutarha-alue täydentämään sekä aluetta itseään että palvelutarjontaa.

Hämeenlinna on olympiakaupunki ja sen olympiahengen haluamme palauttaa. Ahveniston maauimala kunnostettiin ja se on saavuttanut suuren suosion. Tästä innostuneena alueelle on syntymässä uusia aktiviteetteja ja palveluita, samalla kun ympäristö kohentuu. Tutustu www.ahvenisto.fi

Kantolan Tapahtumapuisto avattiin kesällä 2015. Maailman tähtiä on vieraillut puistossa sen ensimmäisestä kesästä lähtien. AC/DC ja kesällä 2017 konsertoinut Guns N’ Roses keräsivät molemmat puistoon maximikapasiteetin, 55 000 kävijää, Iron Maiden puolestaan 23 000 kävijää. Kantolan tapahtumapuistossa on lisäksi järjestetty muita pienempiä tapahtumia ja mm. Hämeenlinnan Jalkapalloseuran juniorit ovat treenailleet viheriöillä.

Vapaat toimitilat

Potkua toimitilojen vuokraukseen! Rekisteristämme löydät kaikki Hämeenlinnan vapaat liikehuoneistot, toimisto-, tuotanto- ja varastotilat sekä yritystontit helposti yhdestä paikasta.

Tutustu vapaisiin toimitiloihimme

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina