OSKEsta uudelle ohjelmakaudelle

Tutustu projektiin

Toteutusaika: 1.1.2014–30.9.2014

Tavoitteet

Tavoitteena on jalkauttaa Hämeen osaamiskeskusohjelman aikana syntyneitä tuloksia, yhdistellä parhaita käytäntöjä uusiksi palveluiksi ja pohjustaa siirtymistä EU:n uuteen ohjelmakauteen. Lisäksi tavoitteena on vauhdittaa Hämeenlinnan seudun kasvusopimuksen sekä Innovatiiviset kaupungit – ohjelman toimenpiteiden aloittamista. Myös kansainvälistyminen ja uusien yritystarpeista nousevien hankkeiden hakeminen sekä palvelujen konseptointi ovat projektin keskiössä.

Keskeiset toimenpiteet

Hankkeistetaan Visamäen korkeakoulukeskuksen kehittäminen ja sen vaatimat toimenpiteet. Edistetään alueen elinvoiman kehittämistä. Rakennetaan ja testataan uusi palvelumalli, joka tukee alueen yritysten kehittymistä, kasvua ja kansainvälistymistä. Viestitään aktiivisesti hankkeen etenemisestä ja saavutetuista tuloksista.

Projektin tulokset

Tuloksena saatiin Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen yhteyteen synnytettävän Teräsrakentamisen huippuosaamiskeskittymän toteutumista tukevat selvitykset ja toimintamallit. Korkeakoulukeskuksen maankäytön tulevaisuuden visualisointi 3D -havainnekuviksi ja videoiksi. Samalla on määritetty Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen määrälliset tavoitteet 2030 mennessä. Selvitys eurooppalaisten kasvukäytävien älykkään liikkumisen palveluista ja matkaketjuista sisältäen jatkosuosituksia koko HHT -kasvukäytävälle ja Hämeenlinnan älyliikenteen kehittämiselle.
Innovatiiviset julkiset hankinnat -valmennus kaupungille, ja sen pohjalta uudenlainen hankintaklinikka -konsepti yrityksille.
Selvitys kantahämäläisten yritysten arvoketjujen liittymisestä eurooppalaisiin arvoketjuihin.
Osken tuloksista on kerrottu kansallisessa kaupunkifoorumissa Verkatehtaalla, Alihankintamessuilla ja Finnbuild -messuilla sekä toukokuussa yrityksille järjestetyssä markkinointitapahtumassa Hämeenlinnassa.

Rahoitus

Hämeen liitto : Maakunnan kehittämisraha

Oske_pysty (2)

Yhteyshenkilö

Pia Niemikotka
Yrityskehittäjä
Puh. 040 868 2087 | pia.niemikotka@linnan.fi

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina