Tapahtumien Hämeenlinna

Tiesitkö, että Hämeenlinnasta on muodostumassa Etelä-Suomen vetovoimaisin tapahtumakaupunki. Kaupungin tapahtumatarjonta otti kerralla ison harppauksen kesällä 2015 avatulla 9,5 hehtaarin tapahtumapuistolla. Hämeenlinnan ylivoimainen sijainti suhteessa suuriin kasvukeskuksiin ja loistavat kulkuyhteydet luovat kaupungille mittavan kilpailuedun tapahtumien pitopaikkana.

Palvelumme tapahtumiin

Olemme auttamassa tapahtumanjärjestäjiä asiassa kuin asiassa. Vuosien kokemuksen ja vahvan kaupunkituntemuksen avulla löydämme parhaat tapahtumapaikat, osoitamme oikeat kontaktit ja kerromme mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon tapahtuman järjestämisessä Hämeenlinnassa.

Lue lisää

Onnistunut tapahtuma syntyy, kun kaikki on valmiiksi suunniteltu ja osattu ottaa huomioon. Tapahtumapaikka ei ole liian suuri eikä pieni ja se on helposti saavutettavissa. Se mikä sopii toiselle, ei välttämättä toimi toisella. Valittujen kumppaneiden ammattitaito on erityisen tärkeää ja siihen on voitava luottaa.

Tarjoamme järjestäjälle ylivoimaisen tuen tapahtumien järjestämiseen Hämeenlinnassa. Avustamme kokoamaan keskeiset kontaktit lupapalveluista pelastusviranomaisiin. Tunnemme Hämeenlinnan tapahtumapaikat ja autamme järjestäjää löytämään oikean kokoisen, sijainniltaan parhaimman ja infraltaan toimivimman ratkaisun kyseessä olevaan tapahtumaan. Olemme mukana suurtapahtumien haussa järjestäjän sparraajana ja asiantuntija-apuna.

Ota yhteyttä

 • Juuso Nieminen

  Asiantuntija, tapahtumapalvelut

  +358 (0)50 318 0009

 • Kari Saarinen

  Toimitusjohtaja

  +358 (0)40 722 1712

Kantolan tapahtumapuisto

Hämeenlinna loikkasi ison harppauksen Suomen suurimpien tapahtumakaupunkien joukkoon, kun 9,5 hehtaarin tapahtumapuisto korkattiin käyttöön 55 000 hengen megakonsertilla kesällä 2015.

Lue lisää

Hämeenlinnan Kantolan alueella Vanajaveden rannalla oleva puisto on vain 2,5 km päässä rautatieasemalta ja 3 km päässä linja-autoasemalta ja kaupungin keskustasta. Puistossa voidaan järjestää jopa 50 000 yleisön megatapahtumia. Puistossa ei ole kiinteitä rakenteita rajoittamassa erilaisten tapahtumien järjestämistä. Voidaan reilusti sanoa, että vain mielikuvitus on tapahtumien rajana!

Katso esittelyvideo

Tutustu myös rakennusvaiheisiin ylilennolla

Lisätietoja www.kantolaan.fi

fb_logo
Tykkää meistä – saat ajankohtaiset kuulumiset Kantolasta

kantola-tunnus

kantola-tunnus

Muut tapahtumapaikat

Seuraavissa kohteissa on mahdollisuus järjestää hyvin erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia. Kaikki kohteet sijaitsevat Hämeenlinnan kaupunkialueella ja liikkuminen mm. majoituskohteisiin tai muihin oheiskohteisiin on helppoa ja nopeaa. Hämeenlinnan yksi vahvuus on lyhyet välimatkat myös kaupungin sisällä, joka mahdollistaa monimuotoisen ja kiinnostavan ympäristön tapahtumalle.

Lue lisää

aulankoAulanko
Aulangon alueen vehreä luonto, legendaarisen Kylpylähotelli Rantasipi Aulangon kongressi- ja tapahtumatilat, kylpylän monipuoliset palvelut ja alueen kaksi golfkenttää, Hugo ja Eversti, sekä ratsutalli hevosineen muodostavat houkuttelevan kokonaisuuden tapahtumien järjestämiselle.

Tutustu Aulangon alueeseen

eleniaElenia Areena
Elenia Areena on upouusi syyskuussa 2014 avattu monitoimiurheilutalo keskeisellä paikalla Hämeenlinnassa. Areena on rakennettu uusinta tekniikka hyödyntäen ja tila muotoutuukin monenlaisiin tapahtumiin aina urheilutapahtumista konsertteihin ja moneen muuhun. Pääkenttä on kooltaan 65 m x 45 m, lähes 3000 neliömetriä ja katsojapaikkoja löytyy 3000:lle.

Lue lisää Elenia Areenasta

linnaHämeen linna
1200-luvun lopulla perustettu Hämeen linna kuuluu Suomen keskiaikaisiin valtakunnanlinnoihin. Hämeen linna toimii historiallisena nähtävyytenä sekä ainutlaatuisena tilaisuuksien pitopaikkana keskellä Hämeenlinnan kaupunkia huikeissa maisemissa Vanajaveden rannalla. Linnan monimuotoiset tilat mahdollistavat tilaisuudet ainutlaatuisessa ympäristössä aina 1000 henkilölle saakka. Jos mukaan otetaan linnan puisto, on kapasiteetti moninkertainen.

Tutustu Hämeen linnaan

Kulttuuri- ja Kongressikeskus Verkatehdas
Verkatehdas tarjoaa erilaisen ympäristön. Vanhan tehtaan puitteet muodostavat viihtyisän, turvallisen ja kaupunkimaisen kulttuuri- ja kongressikeskuksen, jonka monipuoliset ja muuntautuvat tilat soveltuvat monenlaisien tapahtumien onnistuneeseen toteutukseen yli 1000 hengen tilaisuuksiin.

Tutustu Verkatehtaan eri tilojen kapasiteetteihin ja mahdollisuuksiin

vanajanlinnaVanajanlinna
Upea ja ainutlaatuinen, kehuttu ja palkittu Vanajanlinna on vuosien saatossa saavuttanut vankkumattoman sijan hyvinkin erityyppisten tapahtumien pitopaikkana. Vanajanlinnassa on vietetty useiden maamme eturivin julkkisten ja merkkihenkilöiden juhlia sekä useat yritykset valitsevat Vanajanlinnan yhä uudestaan tilaisuuksilleen. Vanajanlinna mahdollistaa tilaisuudet 1000 hlölle. Linnan ympäristö mukaan lukien määrä on moninkertainen.

Tutustu tarkemmin Vanajanlinnaan

Ritari-areena, jäähalli
Vuonna 2010 valmistunut jäähallin, Ritari-areenan, remontti varmistaa nykyaikaiset ja monipuoliset tilat jäähalliympäristössä monenlaisille tilaisuuksille ja tapahtumille. Hallin yleisökapasiteetti on yli 5000:lle. Ritari-areenan välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös kaksi pienempää hallia, Metritiski-areena ja Jääliikuntakeskus Hakio.

Tutustu Ritari-areenaan

moottorirataAhveniston moottoriurheiluareena
Ahveniston moottorirata on tärkeä osa Hämeenlinnan kaupungin urheilu- ja tapahtumatoimintaa. Ahvenistolla käy kesäkaudella noin 60.000 henkilöä sekä talvikaudella hiihtämässä noin 25-30.000 harrastajaa. Ahvenistosta on muodostunut moottoriurheilukilpailujen lisäksi myös monien eri tapahtumien pitopaikka ja se soveltuukin lähes mille tahansa tilaisuudelle, jossa pitää hallita suuria ihmismassoja tai ajoneuvomääriä.

Tutustu Ahveniston moottoriurheiluareenaan

puistoHämeenlinnan kaupungin vuokraamat puistot ja kentät
Hämeenlinnan kaupunki vuokraa yleisillä paikoilla olevia puistoja ja kenttiä sekä muita alueita erilaisten tapahtumien käyttöön. Tässä linkkejä suosituimpien puistojen ja kenttien tietoihin sekä hintatietoja ja muita kaupungin ohjeistuksia.

Linnanpuisto
Linnanpuiston kartta
Kaupunginpuisto
Kaupunginpuiston kartta
Puistojen, katualueiden ja muiden yleisten alueiden vuokraamisesta perittävät maksut

Seuraavien kenttien vuokraukset ja luvat Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n kautta:
Kaurialan kenttä
Hämeensaaren kenttä
Pullerin kenttä
Iittalan urheilukenttä

Tapahtumanjärjestäjän ohjeet

Tervetuloa järjestämään tapahtuma Hämeenlinnassa. Olemme koonneet tälle sivulle Hämeenlinnan yleisimpien puistojen ja kenttien vuokraamista koskevaa tietoa sekä tapahtumajärjestäjän muistilistan onnistuneen tapahtuman järjestämiselle.

Lue lisää

Tapahtumat ja mainokset

Tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämiseen, tilapäisiin myyntipaikkoihin sekä mainontaan kaupungin alueella tarvitaan maanomistajan lupa. Maanomistajan lupaa tulee hakea lupahakemuksella lupatarkastajalta.

Kadun tai muun yleisen alueen vuokrasopimus tarvitaan mm. seuraaviin töihin tai tapahtumiin:
• yleisötapahtumat
• paraatit tai marssit
• urheilutapahtumat
• kuvaukset (tv, elokuva)
• ilotulituksen tai tulinäytöksen järjestäminen tai pyroteknisten tehosteiden käyttö
• mainosten asettaminen
• terassien pitäminen
• myyntipöydät liikkeen edustalla
• liiketoiminta katu- tai yleisellä alueella
• myynti- tai tuote-esittely

Luvan hakijan tulee huomioida, että Hämeenlinnan kaupungin lupatarkastaja ei myönnä lupia kaikille kentille. Kaurialan, Hämeensaaren ja Pullerin kenttien sekä Iittalan urheilukentän luvat myöntää Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy.

Yksityisillä alueilla, kuten ostoskeskuksissa, käyttöluvan myöntää kunkin alueen omistaja tai haltija.

Tapahtuma

Ulkoilmatapahtuma voi olla luonteeltaan avoin yleisötapahtuma, maksullinen yleisötapahtuma tai suljettu tapahtuma. Lupaa haetaan lupahakemuksella.

Avoin tapahtuma on yleisölle maksuton tapahtuma, joka rajoittaa alueen yleistä käyttöä tapahtuman vaatimien rakennelmien (suoja-aitaus, telttakatos tms.) osalta.

Maksullinen tapahtuma on tapahtuma, jossa alue on rajattu pois yleisestä käytöstä ja johon osallistuvalta yleisöltä peritään pääsymaksu.

Suljettuun tapahtumaan osallistuminen edellyttää kutsua tapahtuman järjestäjältä. Tapahtumapaikka on rajattu pois yleisestä käytöstä.

Mainokset

Mainontaan kaupungin omistamilla alueilla tarvitaan kaupungin lupa. Lupaa haetaan lupahakemuksella.

Mainokset, joille lupa on haettu, saa sijoittaa viikkoa ennen tapahtumaa ja ne tulee poistaa viimeistään tapahtuman jälkeisenä arkipäivänä. Pysyvät mainokset tarvitsevat rakennus- ja sijoitusluvan.
Liikkeiden edessä oleviin mainosständeihin ei tarvitse hakea lupaa. Mainosständiä ei saa asettaa jalkakäytävälle ellei vapaan kulkutilan leveydeksi jää vähintään 1,5 m. Mainosständit on poistettava aukiolon päättyessä.

Videonäytöt

Julkisivuihin ja tonteille sijoitettaville videonäytöille on haettava toimenpidelupaa kaupungin rakennusvalvonnasta lupa-arkkitehdilta.

Banderollit, liput ja viirit

Erilaisten tapahtumien mainostamista varten pystytettävissä banderolleissa ei sallita kaupallista tuotemainontaa. Tapahtuman taloudellisten tukijoiden liikemerkit tai vastaavat ovat sallittuja, mutta niiden osuus banderollin pinta-alasta saa olla enintään 15 %.

Katujen ja teiden yli sallitaan ripustettavaksi banderolleja vain tarkoitusta varten rakennetuille paikoille, jotka sijaitsevat Vanajaveden ylittävällä Viipurintien sillalla sekä kävelykadulla. Lisätietoja saa Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys ry:ltä.

Paasikiventien valaisinpylväisiin voidaan sijoittaa suorakaiteenmuotoisia tai viirimäisiä tapahtuma­mainoksia tapahtumista. Ruutukaava-alueella tapahtumamainonta sijoitetaan kävelykadulle ja torin laitaan valaisinpylväisiin sekä mahdollisesti rakennusten seiniin suorakaiteenmuotoisina lippuina, jotka valaisinpylväissä voivat olla myös viirimäisiä. Lisätietoja Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys ry:ltä.

Lupahakemus

Hakemus tulee tehdä hyvissä ajoin ennen aiottua työn tai tapahtuman aloittamisajankohtaa. Alueet varataan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Vuokra määräytyy kaupungin voimassa olevan taksan mukaan.

Lupahakemus
Katualueiden ja muiden yleisten alueiden vuokraamisesta perittävät maksut

Vuokramies sitoutuu noudattamaan annettuja ehtoja ja työohjeita ja vastaamaan kaikesta vahingosta ja haitasta, mikä työstä tai tapahtumasta aiheutuu kaupungille tai kolmannelle osapuolelle.

Hakemukseen tulee liittää:
kartta vuokrattavasta alueesta, liikennejärjestelysuunnitelma, mikäli katualuetta suljetaan, mainoskuva sekä mainosten sijoituspaikkatiedot kartalla.
Hakemukset tulee ensisijaisesti toimittaa kaivuluvat@hameenlinna.fi tai osoitteeseen Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Lupatarkastaja, Wetterhoffinkatu 2. 3.krs, 13101 Hämeenlinna.

Lisätietoja:

Tapahtuma-, mainos ja terassilupiin liittyvät tiedustelut ensisijaisesti kaivuluvat@hameenlinna.fi.
Tiedustelut puhelimitse ma – to klo 9-11.

Tapaamiset ajanvarauksella.
Lupatarkastaja Miia Metsäalho | kaivuluvat@hameenlinna.fi | puh. 03 621 2621
Raatihuoneenkatu 9, PL 84, 13101 Hämeenlinna

Hae kokoustilaa

Hämeenlinnassa järjestät isot ja pienemmät palaverit, kokoukset ja koulutukset tai vaikka tiimipäivät inspiroivassa ympäristössä. Kokoontumispaikan voit valita historiallisesta linnasta, hurmaavasta kartanosta tai vaikkapa maaseudun rauhasta perinteistä hotellikokousta unohtamatta.

Tutustu Hämeenlinnan kokouskohteisiin.

Siirry hakemaan kokoustilaa

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina