Tapahtumanjärjestäjän ohjeet

Tervetuloa järjestämään tapahtuma Hämeenlinnassa. Olemme koonneet tälle sivulle Hämeenlinnan yleisimpien puistojen ja kenttien vuokraamista koskevaa tietoa sekä tapahtumajärjestäjän muistilistan onnistuneen tapahtuman järjestämiselle.

Tapahtumat ja mainokset

Tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämiseen, tilapäisiin myyntipaikkoihin sekä mainontaan kaupungin alueella tarvitaan maanomistajan lupa. Maanomistajan lupaa tulee hakea lupahakemuksella lupatarkastajalta.

Kadun tai muun yleisen alueen vuokrasopimus tarvitaan mm. seuraaviin töihin tai tapahtumiin:
• yleisötapahtumat
• paraatit tai marssit
• urheilutapahtumat
• kuvaukset (tv, elokuva)
• ilotulituksen tai tulinäytöksen järjestäminen tai pyroteknisten tehosteiden käyttö
• mainosten asettaminen
• terassien pitäminen
• myyntipöydät liikkeen edustalla
• liiketoiminta katu- tai yleisellä alueella
• myynti- tai tuote-esittely

Luvan hakijan tulee huomioida, että Hämeenlinnan kaupungin lupatarkastaja ei myönnä lupia kaikille kentille. Kaurialan, Hämeensaaren ja Pullerin kenttien sekä Iittalan urheilukentän luvat myöntää Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy.

Yksityisillä alueilla, kuten ostoskeskuksissa, käyttöluvan myöntää kunkin alueen omistaja tai haltija.

Tapahtuma

Ulkoilmatapahtuma voi olla luonteeltaan avoin yleisötapahtuma, maksullinen yleisötapahtuma tai suljettu tapahtuma. Lupaa haetaan lupahakemuksella.

Avoin tapahtuma on yleisölle maksuton tapahtuma, joka rajoittaa alueen yleistä käyttöä tapahtuman vaatimien rakennelmien (suoja-aitaus, telttakatos tms.) osalta.

Maksullinen tapahtuma on tapahtuma, jossa alue on rajattu pois yleisestä käytöstä ja johon osallistuvalta yleisöltä peritään pääsymaksu.

Suljettuun tapahtumaan osallistuminen edellyttää kutsua tapahtuman järjestäjältä. Tapahtumapaikka on rajattu pois yleisestä käytöstä.

Mainokset

Mainontaan kaupungin omistamilla alueilla tarvitaan kaupungin lupa. Lupaa haetaan lupahakemuksella.

Mainokset, joille lupa on haettu, saa sijoittaa viikkoa ennen tapahtumaa ja ne tulee poistaa viimeistään tapahtuman jälkeisenä arkipäivänä. Pysyvät mainokset tarvitsevat rakennus- ja sijoitusluvan.
Liikkeiden edessä oleviin mainosständeihin ei tarvitse hakea lupaa. Mainosständiä ei saa asettaa jalkakäytävälle ellei vapaan kulkutilan leveydeksi jää vähintään 1,5 m. Mainosständit on poistettava aukiolon päättyessä.

Videonäytöt

Julkisivuihin ja tonteille sijoitettaville videonäytöille on haettava toimenpidelupaa kaupungin rakennusvalvonnasta lupa-arkkitehdilta.

Banderollit, liput ja viirit

Erilaisten tapahtumien mainostamista varten pystytettävissä banderolleissa ei sallita kaupallista tuotemainontaa. Tapahtuman taloudellisten tukijoiden liikemerkit tai vastaavat ovat sallittuja, mutta niiden osuus banderollin pinta-alasta saa olla enintään 15 %.

Katujen ja teiden yli sallitaan ripustettavaksi banderolleja vain tarkoitusta varten rakennetuille paikoille, jotka sijaitsevat Vanajaveden ylittävällä Viipurintien sillalla sekä kävelykadulla. Lisätietoja saa Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys ry:ltä.

Paasikiventien valaisinpylväisiin voidaan sijoittaa suorakaiteenmuotoisia tai viirimäisiä tapahtuma­mainoksia tapahtumista. Ruutukaava-alueella tapahtumamainonta sijoitetaan kävelykadulle ja torin laitaan valaisinpylväisiin sekä mahdollisesti rakennusten seiniin suorakaiteenmuotoisina lippuina, jotka valaisinpylväissä voivat olla myös viirimäisiä. Lisätietoja Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys ry:ltä.

Lupahakemus

Hakemus tulee tehdä hyvissä ajoin ennen aiottua työn tai tapahtuman aloittamisajankohtaa. Alueet varataan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Vuokra määräytyy kaupungin voimassa olevan taksan mukaan.

Lupahakemus
Katualueiden ja muiden yleisten alueiden vuokraamisesta perittävät maksut

Vuokramies sitoutuu noudattamaan annettuja ehtoja ja työohjeita ja vastaamaan kaikesta vahingosta ja haitasta, mikä työstä tai tapahtumasta aiheutuu kaupungille tai kolmannelle osapuolelle.

Hakemukseen tulee liittää:
kartta vuokrattavasta alueesta, liikennejärjestelysuunnitelma, mikäli katualuetta suljetaan, mainoskuva sekä mainosten sijoituspaikkatiedot kartalla.
Hakemukset tulee ensisijaisesti toimittaa kaivuluvat@hameenlinna.fi tai osoitteeseen Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Lupatarkastaja, Wetterhoffinkatu 2. 3.krs, 13101 Hämeenlinna.

Lisätietoja:

Tapahtuma-, mainos ja terassilupiin liittyvät tiedustelut ensisijaisesti kaivuluvat@hameenlinna.fi.
Tiedustelut puhelimitse ma – to klo 9-11.

Tapaamiset ajanvarauksella.
Lupatarkastaja Miia Metsäalho | kaivuluvat@hameenlinna.fi | puh. 03 621 2621
Raatihuoneenkatu 9, PL 84, 13101 Hämeenlinna

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina