Tarinoita Onnistujista: Vision Infra tuo uudenlaista ajattelua maanrakennusalalle

Julkaistu 02.11.2018

Infrahankkeiden projektinjohto- ja työmaapalveluita tarjoava hämeenlinnalainen Vision Infra Oy ei lyhyestä historiastaan huolimatta ujostele kasvuaikeissaan. Tulevaisuudessa yritys haluaa olla maanrakennusalan halutuin kumppani Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueella ja samalla kehittää koko alan toimintamalleja uudelle aikakaudelle.

Vision Infra Hämeenlinna

– Toimimme pääurakoitsijana maanrakennusurakoissa, erikoisosaamistamme on kunnallistekniikan ja vesihuollon rakentaminen sekä saneeraaminen, tiivistää Vision Infran toimitusjohtaja Eetu Mustonen.

Vision Infran asiakkaita ovat julkiset hankintayksiköt eli kaupungit, kunnat ja vesiyhtiöt sekä yksityiseltä puolelta maarakennusurakoitsijat.

– Pääroolimme on työnjohdossa ja organisoinnissa, tarvittaessa vastaamme hankkeista suunnittelusta toteutukseen ja dokumentaatioon saakka. Meillä ei ole omaa konekalustoa, vaan käytämme yhteistyökumppaneinamme paikallisia aliurakoitsijoita.

– Lisäksi tarjoamme esimerkiksi työmaainsinöörin ja vastaavan mestarin palveluita kumppaneillemme.

Vision Infra Hämeenlinna

Yritys syntyi tarpeiden, osaamisen ja näkemyksen kohtauspisteessä

Vision Infran viiden hengen osakasporukka tapasi toisensa Hämeenlinnassa töiden ja opiskeluiden kautta. Osakkaista kolme työskentelee tällä hetkellä yrityksessä päätoimisesti.

– Olemme lähes kaikki muuttaneet tänne viiden vuoden sisään muualta työ- ja opiskelupaikkojen perässä, ja kaksi meistä asuu edelleen Hämeenlinnassa, kertoo aiemmin muun muassa Hämeenlinnan seudun vedellä putkimestarina työskennellyt Mustonen.

Infrarakentamisen nuoret insinöörit tunnistivat tarpeen, yhdistivät osaamisensa ja näkivät tilaisuuden yrittää. Vision Infra Oy perustettiin maaliskuussa 2018. Mukaan saatiin heti sopivia yhteistyökumppaneita maanrakennuspuolelta.

– Homma on lähtenyt hyvin käyntiin ja töitä tuntuisi riittävän. Kesän aikana meillä on ollut neljä omaa pääurakkaa, joiden lisäksi olemme toimineet vastaavina mestareina useammassakin hankkeessa.

Yritys on hyvässä kasvuvauhdissa eikä hidasteita ole näkyvissä.

– Kevään jälkeen olemme palkanneet kolme uutta henkilöä työnjohtajiksi ja kesäksi harjoittelijan, joka nyt syksyllä jatkaa osa-aikaisena opintojensa ohessa.

Luontevasti somessa

Vision Infralle löytyi toimitilat Visamäen Innoparkista.

– Innopark on sijainniltaan loistava, ilmapiiri talossa on hyvä ja potentiaaliset kumppanit ovat lähellä, mikä on kasvuyrityksen näkökulmasta hieno juttu. Opiskelijayhteistyö naapurissa olevan HAMKin kanssa on ollut meille alusta asti erittäin tärkeää ja sitä on jo toteutettu harjoittelupaikkojen sekä opinnäytetöiden kautta.

Kasvu tuo mukanaan uusia haasteita. Toimisto Innoparkissa on käymässä pieneksi, joten hakusessa ovat parhaillaan uudet toimitilat. Mustonen toivoo Vision Infran pysyvän jatkossakin Hämeenlinnassa.

– Alueella on helppo toimia ja selkeästi tunnistettu tarve palveluillemme. Moreenin yritysalueen laajeneminen avaa varmasti mielenkiintoisia mahdollisuuksia tulevaisuuteen.

Tulevaisuudesta Vision Infralla onkin nimensä mukaisesti selkeä visio.

– Tavoitteenamme on kasvaa infra-alan merkittäväksi tekijäksi Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueella. Pyrimme kehittämään toimintatapojamme ja yrityskulttuuriamme sellaiseksi, että olemme sekä toivottu yhteistyökumppani aliurakoitsijoille että haluttu työpaikka mestari- ja insinööriopiskelijoiden keskuudessa.

Yrityskuvaa kehitetään muun muassa sosiaalisessa mediassa, jossa yritys on läsnä hyvin aktiivisella ja raikkaalla otteella.

– Olemme nuoria tai ainakin nuorekkaita, joten some on meille luonteva ympäristö ja somemarkkinoinnilla erotumme kilpailijoista. Lisäksi panostamme esimerkiksi laatudokumentaatiopalveluun, jonka avulla työn tilaajat saavat reaaliaikaista tietoa ja kuvamateriaalia projektien etenemisestä.

Tutustu muihin Onnistujiin:

Ärrätreeniä hämeenlinnalaissovelluksen avulla

Dollydust tuo vauvakirjan tähän päivään – ja vie sen maailmalle

Kirjoittaja

  • Linnan Kehitys Oy

    blogi

    010 524 3261

Jaa LinkedInissä

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina