Tietoa Saksan markkinoista

Saksa – portti maailmalle

Saksa on Suomen tärkeimpiä kauppakumppaneita. Saksan 80 miljoonan asukkaan talous kasvaa koko ajan, mikä antaa suomalaisille yrityksille tilaisuuden laajentaa vientiään. Yhteydet naapurivaltioihin on helppo luoda. Teollisuus on Saksan talouden selkäranka. Kone-, auto- ja kemianteollisuuden lisäksi monet muut teollisuuden toimialat ovat maailmanlaajuisesti merkittäviä. Yhteistyössä saksalaisten kanssa on mahdollisuus päästä globaaleille markkinoille. Johtavia vientiartikkeleita ovat ajoneuvot ja niiden osat, koneet ja laitteet, kemian tuotteet, metallit ja sähkötekniikka. Eniten maahan tuodaan kemiantuotteita, ajoneuvoja, öljyä ja kaasua, metalleja sekä koneita. Suomalaisilla toimittajilla on hyvä maine.

Saksa on vakaa poliittisesti ja taloudellisesti, ja informaatioinfrastruktuuri erittäin hyvä. Työvoimakustannukset ovat pienemmät kuin Suomessa, ja työmoraali on korkea. Saksa on entistä avoimempi uusille toimintatavoille ja tuotteille. Saksassa on alueellisten verkostojen ja innovaatioklustereiden valmis ja korkeatasoinen järjestelmä, missä yritykset ja yhteisöt hyötyvät kattavasti tarjolla olevista tukiohjelmista. Yritysten ja tutkimusyksiköiden välisessä yhteistyössä syntyy lukuisia globaalisti kilpailukykyisiä innovaatioita.

Saksalais-suomalainen kauppakamari yritysten apuna

Saksalais-suomalaisella Kauppakamarilla on yli 36 vuoden kokemus yritysten kansainvälistymisestä. Kauppakamarista saat kaikki Saksan markkinoille menoa ja siellä menestymistä tukevat palvelut: tietoa markkinoista ja sen mahdollisuuksista, yrityskohtaisia kontakteja, liiketoiminnan kehittämistä, juridista ja verotuskäytäntöihin liittyvää neuvontaa, apua yrityksen perustamisessa Saksaan, verkostoitumista ammattilais- ja jäsentapahtumissamme, toimialaraportteja, vienninedistämismatkoja ja käännös- ja tulkkauspalveluja. Osana Saksan kauppakamarijärjestelmää yritysten ja vientihankkeiden käyttöön annetaan laajat yhteistyöverkostot. Palvelut ovat maailmanlaajuisesti kaikkien Saksan ulkomaankauppamamareiden asiakkaiden käytettävissä DEinternational-tuotemerkin kautta. Tytäryhtiö Saksan Messut Oy tarjoaa palveluja suomalaisille yrityksille, jotka haluavat esitellä tuotteitaan messuilla Saksassa ja eri puolilla maailmaa näytteilleasettajana. Ammattilaiskävijöitä autetaan saamaan messukäynnistään enemmän irti, ja eri alojen ammattilehdistölle annetaan tietoa messuista ja niiden toimialojen kehityksestä Saksassa ja maailmalla.

Tutustu Saksalais-suomalaiseen kauppakamariin.

Teksti: Maija Nuutinen, Saksalais-suomalaisen kauppakamarin osastopäällikkö,

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina