Ajankohtaista Venäjän markkinoilta

Ajankohtaisia kuulumisia, tapahtumia ja koulutuksia Venäjän markkinoihin liittyen.

Käänne parempaan – Venäjän vienti vetää taas

Suomen vienti Venäjälle on kääntynyt kolmen vuoden tauon jälkeen kasvuun. Suunnanmuutos kertoo siitä, että yritykset ovat sopeutuneet uudenlaiseen toimintaympäristöön.
Viennin kääntyminen nousuun näkyy sekä Tullin tilastoista että Venäjän-kaupan barometrista. Lue Suomen Yrittäjien uutinen asiasta.

Uusi Venäjä-edustaja

Hämeenlinnalaisten, janakkalalaisten, forssalaisten ja riihimäkeläisten yritysten avuksi on valittu uusi Venäjä-edustaja! Edustajan tehtäviin sisältyy yritysten auttaminen Venäjän markkinoille paikan päällä Pietarissa. Russia Business Point –hanke on solminut yhteistyösopimuksen East Consulting Oy:n kanssa. Yritysten apuna Pietarissa toimii Elena Yatsuk, jolla on monien vuosien kokemus suomalaisten pk-yritysten auttamisesta Venäjän markkinoille.

Kahvitilaisuudet Venäjä-asiantuntijoiden kanssa, yrityskohtaiset klinikat ja valmennukset 2017

Asiapitoisia tilaisuuksia tuoreimpien Venäjän-markkinoiden kuulumisten merkeissä.

10.5.2017 pidetyn Venäjä-seminaarin aineistot Venäjä ja sen tulevaisuus, Liike-elämä Pietarissa, Venäjän kaupan näkymät.

Venäjä-valmennukset

Ethän unohda venäläisiä yhteistyökumppaneitasi ja verkostojasi Venäjällä! Venäjän suhdekulttuuriin kuuluu jatkuva yhteydenpito kumppaneihinsa. Vaikka Venäjän taloudessa onkin menossa laskusuhdanne, muistathan pitää olemassa olevat suhteesi venäläisiin kunnossa. Järjestimme 14.6. klo 8.30-16.30 Hämeenlinnassa maksuttoman Venäjän liiketoimintakulttuurin valmennuksen yrityksille. Valmennuksessa keskityttiin käytännönläheisesti venäläiseen liiketoimintakulttuuriin ja käytiin läpi miten bisnestä tehdään Venäjällä ja venäläisten kanssa. Valmennuksen vetäjänä toimi Venäjän kaupan konkari, Pia Kähärä, Sarus Oy.
Menesty Venäjän liiketoimintakulttuurissa -koulutusmateriaali

B2B ja B2C Myynti- ja markkinointivalmennus (20.9.)

Miten yrittäjän kannattaisi aktivoida venäläisiä asiakkaitaan ja jakelijoitaan, miten Venäjälle myydään ja markkinoidaan tehokkaasti? Käytännönläheisessä Markkinointi ja myynti Venäjällä –valmennus yritykset saavat hyödyllisiä tietoja ja neuvoja siitä, miten myydään ja markkinoidaan tehokkaasti ja menestytään Venäjän markkinoilla nyt ja tulevaisuudessa. Hyvän jakelijan löytämisessä ja tuloksellisen yhteistyön rakentamisessa on monia haasteita. Jakelijayhteistyö on syytä kehittää alusta alkaen hyvin suunnitellun mallin perusteella ja panostaa sen hyvään hallintaan.
Myynti ja markkinointi Venäjällä, koulutusmateriaali osa 1
Markkinointi, koulutusmateriaali osa 2

Venäjän liiketoimintakulttuurivalmennus 31.8.2017

Interaktiivisessa koulutuksessa annetaan perustiedot Venäjästä liiketoimintaympäristönä ja maan liiketoimintakulttuurista sekä käytännön vinkkejä menestymiseen yhteistyössä venäläisten kanssa. Tutustu ohjelmaan>

Venäjän kaupan asiantuntijoiden maakuntakierros 9.-10.10.2017

Kutsu Venäjän kaupan asiantuntijat käymään yrityksessäsi. Riihimäki 9.10. klo 8.30-12.00, Forssa 9.10. klo 14-17, Hämeenlinna ja Janakkala 10.10. klo 8.30-16.00. Lue lisää>

Mainonta ja markkinointi Venäjälle 24.10.2017

Käytännönläheisessä Mainonta ja markkinointi Venäjällä –valmennuksessa yritykset saavat hyödyllisiä tietoja ja neuvoja siitä, miten markkinoidaan ja mainostetaan tehokkaasti ja menestytään Venäjän markkinoilla nyt ja tulevaisuudessa.

Valmennuksissa esitellyt materiaalit:

Markkinointi kuluttajille>
Markkinointi yrityksille >

Valmennus: Market entry – Venäjän markkinoille meno 12.12.2017

Venäjän markkinoille menossa oleville yrityksille ja Venäjn markkinoista kiinnostuneille. Lue lisää>

Taustaa: Kysely apuna suunnittelussa

Helmikuussa 2016 maakunnan yrityksille tehtiin Russia Business Point hankkeen toimesta kysely yritysten kansainvälistymispyrkityksistä Venäjän markkinoille. Kyselyn tavoitteena oli kartoittaa asiat, joissa yritykset eniten tarvitsevat tukea Venäjän kaupassa. Vastauksia saatiin tasaisesti kaikista hankkeen kaupungeista ja kunnista, yhteensä 49 kpl. Vastanneista 39 %:lla on toimintaa Venäjän markkinoilla ja 10 vastaajaa suunnittelee Venäjän liiketoiminnan aloittamista seuraavan vuoden aikana.

Kartoituksen perusteella yritykset tarvitsevat eniten apua uusien partnereiden löytämisessä, verkostoitumisessa, sertifiointi- ja tullineuvonnassa. Lisäksi yrityksiä kiinnostaa saada tietoa Venäjän kaupan rahoitusmahdollisuuksista ja erilaisista tuki ja vakuusasioista, markkinoinnista ja myynnistä Venäjällä sekä Venäjän liiketoimintakulttuurista.

Kartoituksen tulosten perusteella, yhtenä hankkeen toimenpiteenä, rakennettiin yrityksille valmennussarja Venäjän liiketoimintaan ja siellä toimimiseen liittyen. Valmennusta toteutetaan keväästä 2016 ja kevääseen 2017. Kumppanien löytymistä helpotetaan hankkeessa esimerkiksi yrityksille räätälöidyillä partnerinhauilla ja partnerinhakumatkoilla. Hankkeen aikana toteutetaan kaksi matkaa Pietariin, ensimmäinen mahdollisesti jo keväällä 2016.

Usein kysytyt kysymykset

Tutustu Venäjän kaupan usein kysyttyihin kysymyksiin vastauksineen

Lisätietoja

Linnan Kehitys Oy
Anastasia Kanervisto
+358 50 440 0306
anastasia.kanervisto@linnan.fi

Tutustu Russia Business Point hankkeeseen

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, anna meille palautetta tai vinkkaa hyvästä kehityskohteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

@

Ei aktiivisena viimeaikoina